HU “Dijaspora-sadake” iz Austrije donirala pomoć za Narodnu kuhinju u Bos. Dubici

Objavljeno:27.01.2018 - 23:09
A A A Times Arial

Svjesni teške situacije u kojoj se nalaze siromašni Dubičanci, mahom povratnici, Humanitarno udruženje “Dijaspora-sadake’ je u mjesecu decembru pokrenulo akciju prikupljanja pomoći. Prikupljeno je blizu 900 eura, a pomoć je proslijeđena preko Dubičanca Bege Begića i njegove supruge, koji su bili aktivisti pri realizaciji kupovine prehrambenih proizvoda i plaćanju računa Narodne kuhinje. Donirana je hrana za potrebe Narodne kuhinje u vrijednosti od 1000 KM, te su plaćene režije (struja,voda i dr.) za naredna tri mjeseca u visini od 650 KM.

“Ovom prilikom želim se zahvaliti posebno HU “Dijaspora-sadake” koji su pomogli i koji pomažu opstanku Narodne kuhinje u B. Dubici, i nadam se da će tako i ostat i dalje. Hvala i Ekremu Polutanu koji mnogo radi na pomaganju svim slojevima društva, pa tako i našu Narodnu kuhinju. Jer naša jedina nada je dijaspora koja pomaže i brine se za nas. Oni nas drže da opstanu kuhinje i sve drugo u ovoj državi”, izjavio je predsjednik MDD Merhameta B. Dubica, Spahić Jasmin.

Ovim putem apelujemo i na sve ljude dobre volje da ne zaborave povratnike u RS-u. Svaka pomoć od strane dobrih ljudi garantuje opstanak Bošnjaka u manjem bh entitetu. Zato pomozimo koliko možemo i budimo uz povratnike koji žive na rubu egzistencije.

Piše: Nedim Botić

  
 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!