'SPASONOSNI NAPITAK': Sprečava rak, liječi artritis, i mnoge druge zdravstvene probleme! (RECEPT)

Porodica i zdravlje
'SPASONOSNI NAPITAK': Sprečava rak, liječi artritis, i mnoge druge zdravstvene probleme! (RECEPT)
.

Holistička medicina je tradicionalno koristila đumbir za liječenje mnogih zdravstvenih problema kao što su bol u stomaku i artritis. Đumbirsko pivo može se pripremiti kod kuće od svježeg ili suhog đumbira, malo šećera i limunovog sokova.

Đumbir ima mnoge pogodnosti za zdravlje i dokazano je da ima efekat kada se radi o rješavanju bolova u leđima i mišićnih bolova. Mnoge kliničke studije i istraživanja pokazuju da đumbir može pomoći ljudima koji pate od degenerativnog ili reumatoidnog artritisa i hroničnog bola.

Sastojci:

– 200 grama oljuštenog i fino isječenog đumbira

– 450 ml. filtrirane vode

– 200 g. šećera

– 120 ml. mineralne voda

– nekoliko kapi soka od limete

– nekoliko limuna

– prirodni med

Proces pripreme:

Sipajte filtriranu vodu u posudu i stavite šerpu na vatru. Kada voda počne da vri, dodajte đumbir. Smanjite toplotu i kuhajte još 5 minuta. Zatim ostavite smjesu da stoji 20 minuta.

Procijedite tečni đumbir.

Pripremite sirup u zasebnoj posudi:

Rastvorite šećer jednom čašom filtrirane vode i kuhajte vodu. Pola šolje soka od đumbira s 1/3 čaše sirupa i pola čaše mineralne vode. Dodajte malo organskog meda i soka od limete. Možete ga ukrasiti limunom.

Zdravstvene prednosti:

Đumbir je veoma koristan za stomačne probleme. Također može poboljšati varenje. Pomaže u smanjenju lošeg holesterola i visokog šećera u krvi. Đumbirsko pivo može smanjiti simptome prehlade i gripa i korisno je za poboljšanje cirkulacije krvi i sprječavanje raka.

 

Ne propustite