AUTOMOBIL VAM NEUGODNO MIRIŠE? 10 profesionalnih savjeta za čišćenje automobila koje ćete sigurno zavoljeti!

Automoto
AUTOMOBIL VAM NEUGODNO MIRIŠE? 10 profesionalnih savjeta za čišćenje automobila koje ćete sigurno zavoljeti!
.

Koliko god ga čistili, čini vam se da je vaš automobil prljav. Da li su u pitanju fleke, mrvice od hrane ili tona prašine i polena kada se promijeni godišnje doba – prljav automobil je neizbježan, piše Fokuzz.com.

Postoji milion sredstava za čišćenje, ali problem je što su sva puna gadnih hemikalija. Ako želite da priredite svom automobilu veliko čišćenje, koje je pritom i prirodno, mi imamo sjajne prijedloge. Najbolja stvar u vezi naše liste jeste ta što većinu stvari koja vam je potrebna već imate u sopstvenoj kući!

1. Prirodno sredstvo za čišćenje sedišta i patosnica

Riješite se tamnih, prljavih i blatnjavih fleka na presvalkama i patosnicima pomoću ovog prirodnog sredstva: pomiješajte sirće i sodu bikarbonu tako da dobijete pastu. Pastu utrljajte na problematična područja pomoću četkice za zube, sačekajte da se poptpuno osuši, a onda usisajte. Vaša kola će izgledati kao nova!

2. Koristite maslinovo ulje za poliranje kože i čišćenje instrument table

Više ne morate koristiti toksične sprejeve i maramica da biste očistili instrument tablu. Potrebno vam je samo malo maslinovog ulja i krpa da bi kožni dijelovi i istrument tabla u vašem automobilu izgledali sjajno i potpuno novo.

3. Trik za uklanjanje dlaka kućnih ljubimaca

Bolji je od bilo kog usisavanja! Sipajte vodu u bočicu sa sprejem i blago naprskajte sjedišta. Onda, uzmite brisač za čišćenje ogledala i prozora i prevucite preko sjedišta. Vidjet ćete kako će pokupiti sve dlake.

4. Očistite prašinu pomoću sunđeraste četke ili četkice za slikanje

Ove četke su sjajno rješenje za čišćenje prašine u otvorima i oko dugmića automobila. Da bi sve bilo ekstra čisto, dok brišete prašinu istovremeno je usisavajte usisivačem

5. Prirodni osvježivač za automobil

Odmah bacite u đubre one toksične osvježivače koji vam vise na retrovizoru i napravite domaće prirodno sredstvo! Pomiješajte sodu bikarbonu i neko eterično ulje u tegli, na čijem ćete poklopcu izbušiti nekoliko rupa. Ostavite ga na podu ili na nekom sigurnom mjestu u automobilu. Ovo sredstvo će eliminisati sve neprijatne mirise, a vaš automobil mirisaće svježe kao nikad!

6. Šoferšajba bez mrlja i linija

Dovoljno je da obrišete brisače na vašem automobilu običnim alkoholom i riješili ste problem zamrljanog stakla.

7. Sirće i novine za čiste prozore

Sipajte sirče u bočicu sa sprejem, naprskajte prozore i ostavite da odstoji nekoliko minuta, a onda ih obrišite novinama. Zvuči ludo, ali vaši prozori će biti blistavo čisti.

8. Sjajne hromirane felne

Pomiješajte vodu i sirće u jednakim dijelovima i sipajte u bočicu sa sprejem. Naprskajte felne, a onda obrišite krpom i moći ćete da se ogledate u njima!

9. Prirodno sredstvo za čišćenje točkova

Pomiješajte vodu i sodu bikarbonu tako da dobijete pastu, istrljajte točkove četkom, a onda isperite. Vaš automobil će izgledati kao da je upravo izašao iz prodavnice automobila!

10. Dobro, staro, organsko pranje automobila

Zašto biste otišli u perionicu i platili da vam neko opere auto hemikalijama? Uzmite neki prirodni tečni sapun napravljen od biljnih ulja i pomiješajte ga sa malo vode da napravite sapunicu. Nasapunjajte automobil, operite i isperite i spremni ste da krenete na put u vašem potpuno čistom automobilu.

Ne propustite