UPOZORENJE! Ona je pustila psa da je liže, a onda je uslijedio HOROR!

Zanimljivosti
UPOZORENJE! Ona je pustila psa da je liže, a onda je uslijedio HOROR!
.

Kućni ljubimci lizanjem vlasnika izražavaju ljubav i privrženost, ali jedan takav slučaj u Velikoj Britaniji zamalo je završio tragično.

Džon Oksford, profesor virologije na fakultetu Kvin Meri u Londonu nedavno je izjavio za britanske medije da pljuvačka pasa može da bude jako opasna.

Nije riječ samo o tome šta sve slina sadrži. Psi pola života guraju nos u prljave ćoškove ili izmet drugih pasa, zato su im njuške pune bakterija i virusa, rekao je Oksford.

Jedna žena iz Velike Britanije naučila je na teži način da lizanje ljubimca može biti jako opasno. Ona se zarazila od sline italijanskog hrta, a završila je na intezivnoj njezi zbog višestrukog otkazivanja organa.

Slučaj ''poljupca smrti'' opisan je na portalu BMJ. Prvi simptom zaraze bio je nerazgovjetan razgovor žene s njenim rođakom, nakon čega ju je nagovorio da pozove Hitnu pomoć. Dok je Hitna stigla,žena je izgubila svijest.

Pošto su joj pružili pomoć, u bolnici joj se stanje stabilizovalo. Rekla je da nije imala simptome osim glavobolje prethodne noći.

Nakon nekoliko dana stanje je počelo opet da se pogoršava i desilo se nešto izuzetno opasno – počeli su joj otkazivati bubrezi. Usljedile su velike komplikacije, smanjena funkcionalnost jetre ali i respiratorni problemi.

Žena je hitno premještena na odjeljenje intenzivne njege kada je ustanovljeno da pati od sepse, poznatije kao trovanje krvi.

Ne propustite