Proruska podrška Dodiku i Čoviću ima za cilj destabilizaciju BiH

Bosna i Hercegovina
Proruska podrška Dodiku i Čoviću ima za cilj destabilizaciju BiH
.

Podrška Miloradu Dodiku i Draganu Čoviću od strane proruskih krugova ide na ruku svim drugim političkim strankama u našoj zemlji koje stoje nasuprot SNSD-a i HDZ-a BiH, partija koje se zalažu za odvajanje nekih dijelova BiH i pripajanje drugim državama, poručio je u izjavi za Vijesti.ba predsjednik Hrvatske stranke BiH Božo Skopljaković.

On je napomenuo da su dva strateška cilja BiH integracije u EU i NATO savez, a što je i putem zakona predstavljeno bh. javnosti. 

Komentarišući analizu američkog IHS-a o proruskom djelovanju u BiH u korist Dodika i Čovića, Skopljaković je podsjetio na dugogodišnje partnerstvo lidera SNSD-a i HDZ-a BiH, konstatujući da oba rade na destabilizaciji BiH, kao i da ne pokazuju spremnost na razgovor o reviziji Dejtonskog mirovnog sporazuma.

"Sve presude koje nam dolaze od Evropskog suda za ljudska prava nije moguće implementirati, jer nam to ne dopušta Ustav iz Dejtonskog mirovnog sporazuma. Da bismo mogli zadovoljiti sve te presude, moramo pristupiti izmjenama Ustava BiH i to je neminovno. Dodik i Čović nisu za promjene, više im odgovara postojeće stanje ili da kažu: 'Kada BiH ne može ovakva kakva je sada, idemo se razići'. Ne, idemo pogledati šta možemo mijenjati, a možemo mijanjati Ustav kako bismo BiH mogli urediti na potpuno drugačiji i jednakopravniji način za sve građane ove države", zaključio je Skopljaković, piše Vijesti.ba. 

Ne propustite