TRAGEDIJA U GORAŽDU: Penzioner izvršio samoubistvo pucajući iz improviziranog pištolja

Crna hronika
TRAGEDIJA U GORAŽDU: Penzioner izvršio samoubistvo pucajući iz improviziranog pištolja
.

Stanovnike naselja Ratkovići kod Goražda potresla je vijest o smrti njihovog komšije Idriza Šalake (1939.) koji je jučer ujutro oko 10 sati izvršio samoubistvo u porodičnoj kući u Ratkovićima.

Šalaka je nešto prije 10 sati izašao na sprat kuće gdje je pucao sebi u sljepočnicu i to iz ručno pravljenog naoružanja tzv. olovke, potvrdio je za Klix.ba Mirsad Bilajac, glavni kantonalni tužilac.

Dežurnoj službi Policijske stanice Goražde slučaj je u četvrtak ujutro prijavio njegov sin nakon što je pronašao oca u beživotnom stanju.

Službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde nakon izlaska na teren mogli su samo potvrditi navode prijave. 

"Uviđaj su izvršili službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK Goražde i ljekar mrtvozornik, koji su utvrdili da je 79-godišnji Idriz Šalaka izvršio samoubistvo pucanjem iz improvizovanog pištolja kalibra 5,6 mm u glavu. Svi dokazi kao i izjave svjedoka ukazuju da je riječ o samoubistvu tako da nismo naredili obdukciju niti pokretanje istrage. Pretpostavljamo da je uzrok samoubistva problem sa zdravljem jer se liječio od karcinoma prostate", izjavio je Mirsad Bilajac, glavni kantonalni tužilac, javlja Klix.ba.

Ne propustite