Imate problem s celulitom? Riješite ga se zauvijek

Moda i ljepota
Imate problem s celulitom? Riješite ga se zauvijek
Nezadovoljni ste izgledom svojih butina i zadnjice? Iako redovno trenirate, celulit je i dalje prisutan? Postoji rješenje za vaš problem!

Nezadovoljni ste izgledom svojih butina i zadnjice? Iako redovno trenirate, celulit je i dalje prisutan? Postoji  rješenje za vaš problem!

Ovo stanje osobito je karakteristično za neke dijelove tijela kao što su područje nadlaktice, trbuha, stražnjice te donjih ekstremiteta (udova).

Celulit je vrsta masti koja se nalazi odmah ispod kože i kožu čini neravnom i prepunom grudvica. Dobra vijest je da ta mast nije opasna za vaše zdravlje poput one koja okružuje vaše unutrašnje organe. Ali, ipak estetski ne izgleda lijepo.

Celulit se najčešće pojavljuje na području nadlaktice, trbuha, stražnjice te nogu.

Najbolji način da ga smanjite jeste da zategnete i tonirate mišiće na zahvaćenom području. Svakodnevno praktikujte sljedeću joga pozu kako biste se što prije riješili celulita.

Zauzmite uski raskoračni stav. Stavite ruke na kukove, desnu nogu savijte u koljenu pa je podignite prema gore. Laganim pokretima, dvadeset puta gurnite petu prema plafonu.

Kada završite sa podizanjem pete prema gore, desnom rukom se uhvatite za desni skočni zglob. Povucite nogu što više prema gore, istovremeno podižući gornji dio tijela i lijevu ruku uvis.

 

 

Ne propustite