BIO JE TOLIKO DEBEO DA NIJE MOGAO DA POTRČI: Šest mjeseci kasnije postao je FRAJER I PO, svi kažu da izgleda 20 godina mlađe! (FOTO)

Zanimljivosti
BIO JE TOLIKO DEBEO DA NIJE MOGAO DA POTRČI: Šest mjeseci kasnije postao je FRAJER I PO, svi kažu da izgleda 20 godina mlađe! (FOTO)
.

Otac troje djece otkrio je dramatičnu transformaciju svog tela nakon što je prestao da jede brzu hranu jer nije više mogao da trči za svojom djecom. Za samo šest mjeseci je od bucka postao frajer i po!

Džeremaja Piterson (39) iz Montane imao je 127 kilograma prije nego što se odlučio na radikalnu promjenu, a silne kilograme nagomilao je hraneći se nezdravo i ispijajući pivo u kasne noćne sate.
 

Nakon što je saznao da ima intoleranciju na ugljene hidrate, picu i prerađenu hranu zamenio je za ketogenu ishranu bogatu mastima, proteinima i povrćem.

Sada bi mu na fenomenalnoj figuri mogao pozavidjeti bilo koji sportista, a njegova transformacija još je nevjerovatnija jer je sve to postigao za samo šest mjeseci.

Svakog dana po dva sata proveo je u šetnji, te još sat vremena u teretani, što mu je pomoglo da izgubi 38 kilograma. Oni koji ga poznaju sada komentarišu da izgleda 20 godina mlađe.

- Izgledao sam kao sredovječni muškarac sa stomačinom, a sada imam tijelo kao neki klinac na fakultetu. Sve je bolje otkako sam smršao, moja kosa i koža izgledaju zdravije, umjesto debelih obraza vide mi se vilice, a imam i trbušnjake. Stvarno sam ponosan na svoj stomak. Pre je bio pravi pivski, ali sada ga više nema - kaže Džeremaja.
stomak1

- Govore mi da izgledam 15 do 20 godina mlađe. Kad gledate rezultate iz nedelje u nedelju u ogledalu dobijete još veću motivaciju. Moja transformacija se dogodila tako brzo jer sam vježbao u teretani bez dana pauze pa sam i brzo izgubio masno tkivo. Provodio sam do tri sata vježbajući. Pješačenje ne izgleda kao neki trening, ali prije sam išao kući i pio pivo da se riješim stresa, a sada hodam i to me jednako opušta - otkriva.

stomak2

- Od dva piva dnevno i kolača za vikend, kao i ugljenih hidrata i prerađene hrane, moji kilogrami su se gomilali. Sada sam pun energije uprkos pješačenju i budim se u 5 ujutro, a ležem u 22 sata. Pre sam bio stalno umoran i bio mi je potreban poslijepodnevni san - kazao je Džeremaja koji je promenu zabilježio na stranici "mytransphormationstartstoday.com" koja mu je pomogla s planom ishrane i vježbanja.

stomak3stomak3

Priznaje da su ga privukle i novčane nagrade koje dobijaju takmičari, a dosad je u 150-dnevnom izazovu zaradio impresivnih 50.000 dolara.

- Glavni motiv bilo je moje zdravlje, ali 50.000 mi je isto dobro došlo - kazao je Piterson i poručio svima da ako je on uspio, svako može.

Ne propustite