Novalić i Džindić postigli dogovor s radnicima Željezare Zenica

Aktuelno
Novalić i Džindić postigli dogovor s radnicima Željezare Zenica
.

Radnici Željezare iz Zenice potpisali su sporazum sa Vladom FBiH kojim je dogovoreno ubrzano rješavanje problema radnika ove firme.

Premijer Vlade Federacije BiH Fadil Novalić i federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić, premijer Vlade ZDK-a Miralem Galijašević i predsjednik sindikalne organizacije Željezare Zenica Avdija Halilović večeras su u Zenici nakon višesatnog sastanka potpisali sporazum o razumijevanju kojim su dogovorili ubrzano rješavanje problema radnika Željezare koja se nalazi u stečajnom postupku.

Prema tom sporazumu, kojeg su predložili predstavnici radnika, do kraja ovog mjeseca pronaći će se sredstva za isplatu 13 zaostalih plaća radnicima Željezare i uplatiti sredstva za završetak procesa penzionisanja 64 radnika tog preduzeća koji su već davno stekli uslove za penziju.

Prema radnicima koji će ostati u Željezari Zenica stečajni upravnik Mirza Jarić provest će zakonski stečajni postupak, i moguće je da će neki od radnika ukoliko se steknu uslovi nastaviti raditi na poslovima koji će se obavljati u skladu sa Zakonom o stečaju.

Ne propustite