Nikada ne biste ni sanjali da se zapravo tako zovu: Ovo su prava imena najvećih domaćih zvijezda

Show
Nikada ne biste ni sanjali da se zapravo tako zovu: Ovo su prava imena najvećih domaćih zvijezda
.

Iz različitih razloga, veliki broj domaćih poznatih ličnosti odlučio je da se predstavlja pod pseudonimima, a za neke od njih niste ni sanjali kako se zapravo zovu.

Da biste ostavili utisak čim se pojavite i s lakoćom privukli pažnju u moru slavnih i uspješnih, potrebno vam je upečatljivo ime koje se lako pamti.

Tako je veliki broj poznatih odlučio da se predstavlja pod zvučnijim imenom, a neki su nakon decenija korišćenja pseudonima toliko navikli na njega da su navodno i zakonski promijenili ime!

Ana Bekuta (Gordana Nadežda Polić)

Jedna od najpopularnijih žena u narodnoj muzici bila je Gordana Nadežda Polić sve do 1985. godine, kada je na predlog Predraga Vukovića Vukasa počela da koristi umjetničko ime. Naime, tada je na sceni bilo previše Nada - Nada Topčagić, Nada Mamula, Nada Knežević, Nada Obrić...

- Kod mene je mnogo efektnije bilo ime Ana Bekuta, zbog kojeg sam na početku karijere dala i naziv svom pratećem ansamblu Anabe. I ime je dio vlastitog imidža - izjavila je ona jednom prilikom.

Mediji su, inače, prošle godine pisali da je Ana i zakonski promijenila ime, pa joj sad i u ličnoj karti piše ono pod kojim je svi znamo i volimo.

Dr Nele Karajlić (Nenad Janković)

Čuvenog sarajevskog muzičara, pisca, glumca i režisera toliko dugo poznajemo kao Neleta Karajlića da smo pomalo zaboravili da on, kao i ostali članovi Zabranjenog pušenja, koristi umjetničko ime! Nele se zapravo zove Nenad Janković.

Nada Topčagić (Senada Topčagić)

Brojni mediji pisali su proteklih godina da je jedna od najuspješnijih muzičkih zvijezda na ovim prostorima rođena kao Senada. Nije tačno poznato kada je ona počela da koristi nadimak kao način da se njeno ime lakše upamti, ali je svi znaju uglavnom kao Nadu.

Lepa Lukić (Lepava Mušović)

Nekrunisana kraljica narodne muzike rođena je 1940. godine kao Lepava Mušović. Ipak, joj ovo ime stoji u ličnoj karti, svi je znaju po nadimku i prezimenu njenog prvog supruga.

Jana (Dragana Todorović)

Pjevačica rođena 1974. godine u Prištini opšte je poznata kao Jana, dok se ona zapravo zove - Dragana Todorović. Iako ova dva imena nimalo ne podsjećaju jedno na drugo, ali i njeno ime je izuzetno lijepo,  moramo priznati da je Jana zaista odabrala efektan i zanimljiv pseudonim.

Ne propustite