Muškarac u busu ispod sjedala sakrio čudnu 'napravu'

Region
Muškarac u busu ispod sjedala sakrio čudnu 'napravu'
.

Kasnije se utvrdilo da je naprava lažna, a muškarac iz Poreča se sumnjiči za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje oružja ili eksploziva. Trenutno je u policijskom pritvoru koji traje 48 sati.

Jutros se odvijala prava drama na graničnom prijelazu Plovanija - Dragonja u Istri. Zbog sumnje da se u autobusu na redovnoj liniji Pula-Trst-Ljubljana nalazi eksplozivna naprava, promet je od 8.40 sati do 11.45 sati bio obustavljen.

Policajac je tokom redovite granične kontrole autobusa, u kojem je bilo osmero putnika i dva vozača, ispod sjedala 22- godišnjaka iz Poreča našao torbu u kojoj se nalazilo deset predmeta oblijepljenih crnom trakom i žicom.

Policajac je posumnjao da je riječ o bombi. foto: policija.si - Kasnije se utvrdilo da je naprava lažna, a muškarac se sumnjiči za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje oružja ili eksploziva.

Čim je naprava pronađena, svi su zaposlenici evakuirani, a u slučaj se uključio i slovenski Odjel za borbu protiv bombi. Učinjeno je rendgensko snimanje predmeta, a muškarac je odveden na razgovor - rekli su na konferenciji za novinare iz slovenske policije.

Nakon 48 sati, koliko traje policijski pritvor, slovenska će policija odlučiti hoće li mladića pustiti ili izvesti pred suca istrage u Kopru. Nakon što je utvrđeno da nema opće opasnosti, promet u oba smjera je opet obnovljen, a autobus iz Pule nastavio je svoj put.

 

Ne propustite