NA DAN KADA BI NAPUNIO 37 GODINA: Sestra Tošeta Proeskog rasplakala fotografijom sa njegovog groba, a ono što je napisala KIDA SRCE!

Show
NA DAN KADA BI NAPUNIO 37 GODINA:  Sestra Tošeta Proeskog rasplakala fotografijom sa njegovog groba, a ono što je napisala KIDA SRCE!
.

Danas bi velika zvijezda Balkana Toše Proeski napunio 37 godina.

Porodice Tošeta posjetila je pjevačev grob i okitila ga cvijećem i voćem. 

Sestra Dora je za pokojnog brata napravila tortu u obliku srca, napisala "Volim te" i stavila broj 37.

Podsjetimo, najveća muzička zvijezda na prostorima bivše Jugoslavije tragično je izgubio život u saobraćajnoj nesreći 16. oktobra 2007. godine. 

Ljubav prema muzici i pjesmi određivali su njegov životni put još od djetinjstva. Prvi nastup pred publikom Toše je imao sa 11 godina na dječijem festivalu "Zlatno slavejče". Nakon nekoliko godina njegov talenat prepoznaje jedan od najpoznatijih makedonskih kompozitora i od tada njegova karijera kreće samo uzlaznom putanjom.

tose

NOĆ TEŠKE NESREĆE

Toše i njegov prijatelj Đorđe Đorđevski krenuli su u Hrvatsku nešto prije ponoći. Umjesto za volan, Toše seda na mnesto suvozača i spušta snedište zbog povrijeđene noge. Oni putuju sami do Niša, a kod naplatne rampe im se pridružuje i njegova menadžerka Ljiljana. Ona se smješta na zadnje sedište kako pjevaču ne bi rušila komfor.

Zastali su nekoliko puta da se odmore i natoče benzin dok se Toše sve vreme dopisuje sa svojom djevojkom Kaćom Restović.

Posljednju pauzu su napravili 60 kilometara od mjesta tragedije. Na fiskalnom računu zabilježeno je vrijeme 06.05 sati.

Ljiljana je Đorđa upitala da li je umoran kako bi ona preuzela volan, ali on je negirao te je i menadžerka zaspala. Nakon kraćeg vremena dogodila se saobraćajna nesreća.

Iz smrskanog automobila izleze samo dva putnika, vozač i menadžerka. Proeski nastavlja ležati i ne odaziva se na dozivanja Ljiljane Petrović. U roku od 15 minuta na mjestu nesreće stigla je hitna pomoć, a pošto je automobil bio mnogo oštećen morali su da čekaju vatrogasce kako bi izvukli telo Tošeta Proeskog.

Vijest o njegovoj smrti odmah se proširila cijelim Balkanom, a ljudi nisu mogli da veruju da je to istina.

tose1

TOŠETOVA DJEVOJKA SE PRIJE 4 GODINE UDALA I RODILA SINA: Evo kako mu je dala ime!

Andrijana Budimir, dugogodišnja djevojka Toše Proeskog, nakon njegove smrti prije skoro deset godina povukla se iz javnosti, a o njihovoj vezi nije željela previše govoriti.

Pet godina nakon njegove tragične pogibije udala se za ugostitelja iz Skopja, a par je 2014. godine dobio sina Maksima. Danas ima privatnu školu rukometa u kojoj radi kao trenerica.

Nakon Tošine smrti mediji su intenzivno pisali o njoj, a ušla je i u javnu raspravu s Tošinom menadžericom Ljiljanom Petrović jer ju je ona optužila da laže i da nikad nije bila djevojka slavnog pjevača. Taj je sukob završio na sudu, a presuda je donesena u korist Budimir:

Petrović joj je morala isplatiti 300.000 makedonskih dinara odštete zbog klevete i platiti 500 eura sudskih troškova.

 

 

Ne propustite