Velika Britanija pokreće jedinicu za borbu protiv lažnih vijesti

Svijet
Velika Britanija pokreće jedinicu za borbu protiv lažnih vijesti
.

Velika Britanija će uspostaviti jedinicu kojom će pojačati borbu protiv takozvanih lažnih vijesti i pokušati spriječiti dezinformativne kampanje drugih država, otkrio je u utorak glasnogovornik premijerke Therese May. 
 
May je ranije optužila Rusiju da se miješala u izbore i da su njezini državni mediji raspačavali lažne priče i retuširane fotografije u pokušaju da potkopa zapadne institucije.
 
Rusija je odbacila tvrdnje da se miješala u strane izbore, uključujući referendum o Brexitu u lipnju 2016. godine i predsjedničke izbore u Sjedinjenim Državama 2016. godine.
 
"Živimo u doba lažnih vijesti i borbe narativa" 

Ta je informacija objavljena nakon susreta Nacionalnog vijeća za sigurnost, skupine u kojoj sjede ministri i sigurnosni dužnosnici i koja je prihvatila prve zaključke istrage o britanskoj sposobnosti da odgovori na sve vrste prijetnji.
 
"Živimo u doba lažnih vijesti i borbe narativa", rekao je glasnogovornik Therese May novinarima.
 
"Vlada će odgovoriti jačom i boljom upotrebom komunikacija nacionalne sigurnosti kako bi se borila protiv tih međupovezanih kompleksnih izazova", rekao je glasnogovornik, dodavši kako će se pojačati postojeća komunikacijska jedinica nacionalne sigurnosti.
 
"Njen zadatak će biti borba protiv dezinformacija državnih aktera i drugih. Ona će sistematičnije zaustavljati naše neprijatelje i pomoći nam ispunjavati prioritete državne sigurnosti", istaknuo je. Nije otkrio dodatne informacije o tome kako će jedinica funkcionirati i gdje će joj biti sjedište, prenosi Hina.

Ne propustite