Vučić: Šta očekujete od mene, da kažem da je on ubica Ivanovića

Region
Vučić: Šta očekujete od mene, da kažem da je on ubica Ivanovića
.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je ubistvo lidera Građanske inicijative SDP-a Olivera Ivanovića direktan pucanj u Srbiju.

"Prvo to je napad na Sever Kosova, trajno unošenje nesigurnosti u naš narod i podela koje treba da se naprave u Srbiji", rekao je Vučić za televiziju Happy.

Upitan o pisanju pojedinih dnevnih listova da je Milan Radojčić vlast u Kosovskoj Mitrovici, Vučić je kazao da ako je on ili bilo ko drugi ubica bit će uhapšen samo da mora da se pronađe bilo koji dokaz.

"Šta očekujete od mene? Da kažem da je ubica? Slušajte, ako je on ubica ili bilo ko drugi biće uhapšen samo mora da se pronadje bilo koji dokaz", rekao je Vučić.

Pozvao je Prištinu da otkriju ubice Olivera Ivanovića. "Neka oni pronađu ko je ubio Olivera, pa da vidimo. Ako kažu da je neko sa Severa... dajte nam samo to, mi ćemo da ga uhapsimo, ako je na našoj efektivnoj teritoriji", reka je Vučić.

Vučić je kazao da se sa Ivanovićem više puta viđao u Vladi i Predsjedništvu Srbije što je, kako je naveo, sve zapisano.

Ističući da ga opozicija u Srbiji napada i insinuira različite stvari samo da bi se "dočepali beogradske kase", Vučić je naveo da nije ni ubica ni lopov i da mogu da govore šta hoće. 

"Nisu mene pogodili (Vuk) Jeremić, (Dragan) Đilas, (Saša) Janković. Oni mene napadaju po nalogu vrhovnog tajkuna da bi imali više para i bili još više bogatiji. Mene je pogodilo ono što je govorio mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije", kazao je Vučić.

Lider Građanske inicijative SDP-a Oliver Ivanović ubijen je u utorak u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, prenosi Beta.

Ne propustite