Hapšenje nakon krađe čokoladica, prilikom pretresa su pronađeni prehrambeni artikli

Bosna i Hercegovina
Hapšenje nakon krađe čokoladica,  prilikom pretresa su pronađeni prehrambeni artikli
.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uhapsili su jučer u Sarajevu dvije osobe zbog sumnje da su uz prijetnju nožem, otuđile određenu sumu novca i čokoladica u Merkatoru na Ilidžu.

Kako je saopšteno iz MUP-a KS, jučer u 17,55 sati u ulici Bosanskih gazija, općina Ilidža, od strane dva nepoznata lica izvršeno je krivično djelo razbojništva nad radnikom u prodavnici Merkator. Tom prilikom nepoznatih lica su uz prijetnju nožem, otuđila određenu sumu novca i čokoladica, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu.

Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, istog dana oko 16 sati u ulici Gazi Hasan Paše, općina Ilidža, policijski službenici V PU su pronašli i lišili slobode B.M., rođen 1985. godine u Sarajevu i A.A., rođen 1991. godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 289. KZ F BiH (Razbojništvo). Prilikom pretresa kod istih je pronađen i oduzet otuđeni novac i prehrambeni artikli.

O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a B.M. i A.A. su predati u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedenih lica, saopćeno je iz MUP-a KS, prenosi N1.

Ne propustite