BUGOJNO

Oko stotinu porodica u Bugojnu koristi usluge Javne kuhinje

Objavljeno:21.01.2018 - 11:32
A A A Times Arial

Oko stotinu porodica iz Bugojna, koje su u stanju socijalne potrebe, koristi usluge Javne kuhinje koja djeluje u sklopu Centra za socijalni rad u tome gradu. 

-Hoće li neka porodica biti na spisku korisnika zavisi od procjene socijalnih radnika, koji tu odluku donose na osnovu prikupljene dokumentacije i analize materijalnog položaja njenih članova - kazala je šefica ove kuhinje Edina Čardžić.

Dešava se, dodaje, da određena porodica ima pravo na korištenje usluga Javne kuhinje, ali da se sve punoljetne i radno sposobne osobe iz te porodice ne nalaze na spisku za topli obrok.

-Uglavnom su korisnici naše kuhinje majke, maloljetna djeca, školarci, kao i starije osobe i penzioneri koji žive sami, a njihova primanja nisu dovoljna da bi se prehranili i platili sve režije - naglasila je.

Istaknula je da u posljednje tri godine Javna kuhinja djeluje bez većih poteškoća, zahvaljujući podršci, prvenstveno lokalne vlasti, pojedinih donatora, te mnogih građana koji na razne načine pomažu najugroženije sugrađane.

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
 
 

Sponsored by Luponmedia