ANKETA: Smatrate li da će HDZ BiH ukoliko bude isključen iz vlasti izvesti državni udar?

Aktuelno
ANKETA: Smatrate li da će HDZ BiH ukoliko bude isključen iz vlasti izvesti državni udar?
.

"Raspuštanje Parlamenta Federacije je prvi korak, a naredni veliki korak biće odbijanje izglasavanja delegata iz kantona u kojima HDZ BiH bude imao većinu u Dom naroda nakon izbora. Visoki predstavnik ovog puta neće reagovati, te ćemo se onda naći u šumi naloga i naredbi koje niko neće poštivati. Bez delegata Doma naroda neće biti ni izbora novog predsjednika i potpredsjednika Federacije. Na taj način će trenutna Vlada ostati u tehničkom mandatu do daljnjeg.', izjavio je federalni zastupnik Dennis Gratz oštro osuđujući stav udruženja građana "Hrvatski narodni sabor BiH" kojim se daje 'zeleno svjetlo' predsjedniku Federacije Marinku Čavari da raspusti Parlament Federacije i dodao:

''Bez Doma naroda Parlamenta Federacije, nema ni delegata u Domu naroda na državnom nivou. Ovim nam HDZ BiH vrlo jasno poručuje da imaju mehanizme za potpuno blokadu sistema u svakom scenariju koji ne bude uključivao njih u vlasti na entitetskom i državnom nivou. I to apsolutno nema nikakve veze s tim hoće li kandidat koji ne dolazi iz HDZ BiH uzeti mjesto člana Predsjedništva iz hrvatskog naroda, već im to samo služi kao izgovor za nastavak radikalizacije politike HDZ BiH.''

Da li se slažete sa izjavom federalnog zastupnika? Ostaje nam da vidimo šta će se desiti na predstojećim Opštim izborima. A predizborna kampanja je uveliko počela.

Pitamo vas, smatrate li da će HDZ BiH izvesti državni udar ukoliko bude isključen iz vlasti?

 

Ne propustite