Ugrožena privatnost miliona korisnika: Otkriven veliki propust Facebooka i NEĆE VAM SE SVIDJETI!

Tech
Ugrožena privatnost miliona korisnika: Otkriven veliki propust Facebooka i NEĆE VAM SE SVIDJETI!
.

Facebook je godinama od svojih korisnika tražio broj mobitela kako bi mogli primati poruke, ali i pristupiti svom Facebook profilu u slučaju da zaborave lozinku.

To je dosad uglavnom funkcioniralo bez problema, sve dok nije otkriveno da pogreška u jednom alatu za oglašavanje može otkriti broj mobilnog telefona korisnika koji su posjetili određene stranice.

Međunarodni tim stručnjaka iz Amerike, Francuske i Njemačke otkrio je taj problem još prošle godine u maju, a sedam mjeseci kasnije Facebook je priznao pogrešku i platio im 5000 dolara za to iz svog programa za otkrivanje pogrešaka u sustavu, piše index.hr

Činjenica da su oglašivači mogli doći do brojeva korisnika Facebooka je, osim što je sigurnosno pitanje, ujedno i izravno kršenje Facebookove politike o korištenju podataka njegovih korisnika.

Sad tvrde da nitko nije iskoristio tu pogrešku, no pitanje je i dalje zašto su toliko otezali s priznanjem da pogreška postoji, kao i s njenim otklanjanjem.

Stručnjaci za online sigurnost uvjereni su da ima još pogrešaka i propusta, posebno u programu namijenjenom oglašivačima te da je neki veći propust koji bi mogao ugroziti podatke i identitete miliona korisnika tek pitanje vremena.

Jedina nada svih korisnika Facebooka je da će ga prije naći istraživači nego hakeri. 

Ne propustite