PROGLAŠENO CRVENO UPOZORENJE: Oluja razbija sve pred sobom, vjetar bukvalno baca ljude po ulici

Svijet
PROGLAŠENO CRVENO UPOZORENJE: Oluja razbija sve pred sobom, vjetar bukvalno baca ljude po ulici
.

Jačina udara vjetra najbolje se vidi na snimku koji se proširio drušzvenim mrežama, a na kojem se vide ljudi kako se kotrljaju ulicom pod naletom vjetra.

Holandski meteorološki institut izdao je za veći dio zemlje upozorenje sa oznakom "crveno", koje je najviše moguće za vremenske uslove.

Na zvaničnom Twitter profilu aerodroma Shiphol navedeno je da su "do daljnjeg" otkazani letovi uslijed loših vremenskih uslova. Holandska aviokompanija KLM saopštila je da je otkazala danas više od 200 dolaznih i odlaznih letova na amsterdamskom aerodromu Shiphol pošto je jaka oluja pogodila Holandiju. Takođe, kako prenose lokalni mediji, došlo je i do prekida željezničkog saobraćaja.

oluja1

U Velikoj Britaniji, na jugoistoku Engleske, više hiljada domova ostalo je bez struje, a zbog oštećenja dalekovoda i oborenih stabala došlo je do izmjene železničkog saobraćaja. Uslovi vožnje u pojedinim delovima Škotske su izuzetno opasni, a zvaničnici savetuju vozače da izvegavaju vožnju zbog jakih vetrova, snega i leda.

oluja2

I u pojedinim belgijskim gradovima oluja je oborila stabla, a avio-saobraćaj na međunarodnom aerodromu Zaventem je izmijenjen.
Škole su i dalje zatvorene u većem dijelu Njemačke, a očekuje se da će mećava sa zapada donijeti snijeg, kišu i jake vjetrove. Vlasti su upozorile građane, naročito u zapadnom i sjevernom dijelu Njemačke, da ne napuštaju svoje domove.

oluja3

Njemački mediji su prenijeli da na pojedinim putevima na sjeveru do sudara dolazi "svakog drugog minuta".

Ne propustite