KOVČEG SA TIJELOM OLIVERA IVANOVIĆA DOPREMLJEN U BEOGRAD Bratić stradalog: 'Zanima nas ko je naručilac,a ne izvršilac ubistva'

Region
KOVČEG SA TIJELOM OLIVERA IVANOVIĆA DOPREMLJEN U BEOGRAD Bratić stradalog: 'Zanima nas ko je naručilac,a ne izvršilac ubistva'
.

Lider Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Oliver Ivanović, koji je ubijen juče u Kosovskoj Mitrovici sa šest metaka u leđa, biće sahranjen sutra na Novom groblju, a njegovi posmrtni ostaci večeras su dopremljeni u Beograd.


Posmrtni ostaci preminulog Ivanovića su dopremljeni na Novo groblje, a prema riječima reportera ''Blica'' sa lica mjesta tijelo su dočekali supruga Olivera Ivanovića i pripadnici policije. Nakon toga, svi zajedno su ušli u prostorije Novog groblja.
Posmrtni ostaci ubijenog lidera Građanske inicijative će do sahrane, u četvrtak u 12.30, biti u kapeli na tom groblju, a do tada će svi koji žele moći da se oproste od Ivanovića, zapale svijeće i izjave saučešće njegovoj porodici.

tan2018-1-171827222210-620x350
Bratanac Olivera Ivanovića, Aleksandar Ivanović izjavio je za "Blic" da porodica teško podnosi tragediju. "Ovo je užasna, užasna tragedija za sve nas. Svi smo bili jako vezani", kaže sin Oliverovog rođenog brata Miroslava.
On kaže da su trenutno u šoku, okupirani organizacijom sahrane i da ne misle o istrazi.
- Jako nas zanima istina. Ne ko je izvršilac, to su najčešće mali ljudi, nego ko je naručilac. Pročitajte njegove intervjue u posljednja tri, četiri mjeseca i sve će vam biti jasno. Osjećalo se u vazduhu, prijetnje su bile prisutne, Oliver je obavještavao nadležne, skretao pažnju, ali niko ipak ništa nije preduzeo - navodi Aleksandar Ivanović.

tan2018-1-171827237451-830x0
Oliver Ivanović biće sahranjen u Aleji zaslužnih građana. Kako saznajemo, procedura je takva da se grobno mjesto određuje na sam dan pogreba kada se neko sahranjuje u Aleji, objasnili su u JKP "Pogrebne usluge". Međutim, po svemu sudeći, Oliver Ivanović će biti sahranjen na grobnom mjestu pored proslavljenog glumca Velimira Bate Živojinovića, Milorada Mandića Mande, i nedaleko od Dragana Nikolića.

(novi.ba/blic.rs)

Ne propustite