VOZAČI, OPREZ: Ako primijetite novčić u vratima automobila, ODMAH POGLEDAJTE BRAVU NA SUVOZAČKOM MJESTU, inače ste u problemu!

Automoto
VOZAČI, OPREZ: Ako primijetite novčić u vratima automobila, ODMAH POGLEDAJTE BRAVU NA SUVOZAČKOM MJESTU, inače ste u problemu!
.

Kradljivci automobila stalno pokušavaju naći nove načine kako što lakše u vaše vozilo. Najnoviji trik je toliko jednostavan da vlasnici automobila u početku nisu obraćali pažnju. Sve je krenulo iz SAD-a, gdje su vozači nalazili novčiće zaglavljene u bravama suvozačkih vrata.

Kako je to moguće? Vrlo jednostavno. Vlasnik automobila se nalazi sa suprotne strane kada otvara vozilo. Kada otključa bravu, nije svjestan kako se kvaka s druge strane zaglavila i ostavila vrata otvorenim. Nakon što je vlasnik vozila stigao kući s posla, parkirao automobil i otišao u svoj dom, lopovi stupaju na scenu. Do tada su pratili vozilo, a sada im je otvoren put u automobil. I to bez previše muke.

kovanica

Stručnjaci za sigurnost automobila su potvrdili kako ovaj trik ne funkcionira na svim tipovima automobila, no to nije razlog za nepažnju. Već sama činjenica što ste našli novčić u bravi znači kako vas netko prati i pokušava ukrasti vaše vozilo.

Neki će možda reći kako ovakve priče kradljivcima automobila daju nove i šire postojeće ideje, no svakako je bolje da i vlasnici automobila znaju za ovakve trikove, jer lopovi će ih prije ili kasnije saznati. Pošteni građani ne razmišljaju o tome, a lopovima ništa drugo nije na pameti.

(net.hr)

Ne propustite