Od djevojke iz Novog Pazara do supruge poznatog Turčina: O Emini se svašta govori, ali OVE DETALJE svi zaboravljaju!

Show
 Od djevojke iz Novog Pazara do supruge poznatog Turčina: O Emini se svašta govori, ali OVE DETALJE svi zaboravljaju!
.

Emina Jahović Sandal danas puni i 36 godina. Na muzičkoj sceni je duže od jedne i po decenije. Poznata je i kao supruga turskog pjevača Mustafe Sandala, sigurno najponosnija kao mama Javuza i Jamana, a u njenoj biografiji ima niz zanimljivih detalja, na koje se zaboravilo.
 

Odrasla je u Novom Pazaru pored oca Nusreta Jahovića koji je bio kardiotorakalni hirurg, mame Senije Jahović, pedijatra, sestre Sabine, koja je takođe, pedijatar i brata Mirsada Jahovića Turkdžana, košarkaša koji je igrao i u NBA ligi. Emina je najmlađe dijete u porodici.

Sa sedam godina je krenula u Osnovnu muzičku školu "Meša Selimović" , a zatim i u Srpsku muzičku školu u kojoj je pohađala časove gitare. Vježbala je i folklori i košarku.Nakon što je naglo izrasla 11 centimetara, na prijedlog majke je napustila ovaj sport.

Oca je izgubila kada je imala 13 godina, danas o njemu govori sa mnogo tuge i ljubavi.

Dok je pohađala srednju školu, bavila se glumom i igrala je u nekoliko predstava. U jednoj od njih, u "Galebu", 1999. izvela je pjesmu "Kaži zašto me ostavi ". I tada je shvatila da, uprkos velikoj želji da bude arhitekta, želi da bude pjevačica.

Kasnije je na Univerzitetu Braće Karić diplomirala menadžment.


 

Od festivala do uspjeha

Početak njene muzičke karijere vezuje se za nastupe na festivalima. Kao predstavnik Bosne i Hercegovine takmičila se 2002. na Pjesmi Evrovizije 2002. pesmom "U, la, la", osam godina kasnije učestvovala je na Beoviziji numerom "Ti kvariligo".

Gledali smo je i na Sunčanim skalama u Herceg Novom.

Objavila je pet albuma i veliki broj singlova.

Na glumu nije zaboravila, vratila joj se prije nekoliko godina u turskoj seriji "Polje lala".

Zna kako je to i ocjenjivati talente drugih, budući da se našla u ulozi žirija u turskoj "x faktoru". I to sa suprugom Mustafom Sandalom.

eminajahovic-190

Dva braka

Njeno vjenčanje sa turskom zvijezdom Mustafom Sandalom bilo je veoma ispraćeno, a organizovano je 2008. u Istanbulu. Iste godine poznati par je dobio sina Jamana, a 2012. sina Javuza, tada je Emina dobila i tursko državljanstvo.

Prošle godine uveliko se pisalo o njenom navodnom razvodu, ali do kraja ljubavi sa poznatim Turčinom nije došlo.

Emina je prije braka sa Mustafom, bila udata za muškarca po imenu Aladin iz Novog Pazara, taj brak nije dugo potrajao.

Pratile su je i brojne ljubavne afere koje su neizbežno išle uz epitet velike zavodnice, pisalo se da je na njene čari pao i Marko Mišković, sin Miroslava Miškovića koji je danas u sa pjevačicom Jovanom Nikolić Mišković.

emina-nos-tekst

Transformacija izgleda

Emina važi za jednu od najbolje odjevenih pjevačica iz Srbije. Njen stil je elegantan, seksepilan na sceni, a van njen ležeran, pa čak i sportski.

Važi i za jednu od najljepših pjevačica iako se govori da njena ljepota nije prirodna. Pjevačica je priznala da je korigovala nos, a kao razlog operacije navela je devijaciju.

eminamustafa

Skupi pokloni od muža

Eminu suprug Mustafa za rođendan uvek iznenadi skupim poklonom, poput sata od nekoliko hiljada eura.

Čeka se njegov nov poklon.

 

(novi.ba/zena.blic.rs)

Ne propustite