Ovo morate znati prije ponovnog odlaska u salon: MOŽE VAS SPASITI OD MOŽDANOG UDARA!

Praktična žena
Ovo morate znati prije ponovnog odlaska u salon: MOŽE VAS SPASITI OD MOŽDANOG UDARA!
.

Vjerovatno znate da su stolica i sudopera gdje frizer stavlja glavu na pranje kose, je vrlo neugodni. Nažalost, ne morate brinuti o udobrnosti, već o činjenici da ova pozicija glave može povećati rizik od dobivanja moždanog udara.

To je moždani udar koji je uzrokovan oštećenjem krvnih žila u vratu, kao rezultat soja i grčevitih pokreta koji se stvaraju u salonu. Jedna žena doživjela ovakav moždani udar, primijetila je iznenadnu slabost u lijevoj ruci i lijevoj nozi oko sedmicu nakon frizerskog salona. Liječnici su potvrdili da je pretrpjela moždani udar.

Što je moždani udar?

Moždani udar je uzrokovan ograničenog kisika u mozgu. Blokirana ili oštećena krvna žila dovodi do abnormalnog protoka krvi ili čak zgrušavanja. To smanjuje protok krvi čini put do mozga i ubija moždane stanice.

Fizičke posljedice ovise o utjecaju dijela mozga. Na primjer, ako je oštećena lijeva strana mozga, koja dovodi do problema s govorom i jezikom ili problema u desnoj strani tijela. S druge strane, štete na desnoj strani mozga može dovesti do gubitka vida ili problema u lijevoj strani tijela.

Ne propustite