STIŽE ZAHLAĐENJE, DANAS KIŠA, A SUTRA VELIKA PROMJENA: Evo kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana!

Bosna i Hercegovina
STIŽE ZAHLAĐENJE, DANAS KIŠA, A SUTRA VELIKA PROMJENA: Evo kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana!
.

U Bosni i Hercegovini sutra će biti pretežno oblačno vrijeme.

U Hercegovini se očekuje kiša, a u većem dijelu Bosne, uglavnom, susnježica ili snijeg. Padavine će biti povremene i slabog intenziteta. Vjetar slab, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnje temperature od -5 do 0, na jugu od 3 do 8, a dnevne od -1 do 4, na jugu od 5 do 9 stepeni.

U ponedjeljak, 15. januara, bit će pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u Hercegovini povremena i slaba kiša ili rosulja. U ranim jutarnjim satima u centralnim i istočnim područjima Bosne slab snijeg ili susnježica. Jutarnje temperature od -6 do -1, na jugu od 3 do 7, a dnevne od -1 do 4, na jugu od 6 do 10 stepeni.

U utorak, 16. januara, preovladavat će pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne na istoku Bosne bit će sunčano. U Hercegovini se očekuje, na zapadu i jugozapadu Bosne kiša u nizinama, a susnježica u višim područjima. Jutarnje temperature od -7 do -1, na jugu od 1 do 6, a dnevne od 3 do 9, na jugu, sjeveri i sjeverozapadu zemlje do 13 stepeni.

U srijedu, 17. januara, bit će pretežno oblačno s kišom u većini područja. Na planinama sa susnježicom i snijegom. Poslijepodne u Hercegovini postepeni prestanak padavina i razvedravanje. Jutarnje temperature od 2 do 7, na jugu od 8 do 12, a dnevne od 4 do 10, na jugu od 9 do 14 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Ne propustite