Koliko konja vidite na slici ? Odgovor otkriva šta vas definiše kao osobu

Objavljeno:13.01.2018 - 01:24
A A A Times Arial
.

Naše oči nisu samo lijep dio našeg tijela: one su i važan dio. Kako vidimo stvari otkriva mnogo o našem karakteru. Stoga, istina je da naše gledište definiše nas kao osobu. Evo zadatka koji će vam pomoći da pogledate dublje u sebe. Ovo nije test, pa nema potrebe da varate. Pogledajte brz sliku na nekoliko sekundi i izračunajte koliko ste konja vidjeli. Ispod slike pronađite vaš broj i pročitajte šta on znači.

Koliko konja vidite?

koliko-konja-vidite-0

Ako ste vidjeli samo jednog konja:

koliko-konja-vidite-0

Vi ste osoba koja posmatra veću sliku. Vi doživljavate stvari kao cjelinu i imate sveobuhvatnu viziju stvari. Sigurno ste vrlo brzi u donošenju odluka i ne morate da procjenjujete i da razmišljate previše dok to radite. Ove osobine vas čine sjanim u nadzoru nad ostalima jer ste sposobni da mnogo pre njih izračunate posljedice. U mogućnosti ste da nacrtate konačnu sliku u glavi prije nego što drugi i dohvate olovku. Uprkos svim ovim nevjerovatnim kvalitetitima, vi još uvijek niste glavni: zato nastavite da radite na sebi. Ne smijete uzimate svoje kvalitete zdravo za gotovo, već se borite i dalje.

Vidjeli ste od 5 do 10 konja:

koliko-konja-vidite-0

Vi ste precizni i pedantni. Ne pristupate olako stvarima već procjenjute kojoj treba pridati značaj. Odluke donosite razumno i praktično. Uprkos tome što ste praktična osoba, ponekada radite nasumično. Ipak, to vas ne sprječava da ostvarite svoje ciljeve. Uvek ste u pokretu. Nekad trčite, nekad puzite, ali nikada se ne zaustavljate. Iako ćete se teško složiti, ponekada ste drski zbog svojih osobina. Umijete da pretjerate, a da to i ne shvatite, ali znate i da prihvatite neuspjeh.

Vidjeli ste 11 ili više konja:

koliko-konja-vidite-0

Vi ste oštroumna osoba. Primjećujete stvari koje drugi ne vide. Veoma ste odgovorni i ne gubite ni najmanje bitke. To je jedan od glavnih razloga zašto ljudi vole da rade sa vama. Znaju da ih nećete frustrirati. Ipak, biti perfekcionista znači i imati neke slabosti. Često se zateknete u situacijama kada ne znate da li da nastavite ili odustanete. Vjerujete da se sve može popraviti, pa ne prepoznajete kada treba zastati i prekinuti. Nikada niste zaista zadovoljni krajnjim rezultatima. Trebalo bi da radite neke vježbe koje opuštaju um poput joge, jer većinu vremena previše razmišljate. Udahnite duboko i opustite se! Pokušajte da se okrenete ljudima koji će vam reći kada i gdje da povučete crtu.

koliko-konja-vidite-0

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!