Nije stigla ni da se oprosti! Glumica iz serije "Lud, zbunjen, normalan" izgubila sina na jeziv način!

Show
Nije stigla ni da se oprosti! Glumica iz serije "Lud, zbunjen, normalan" izgubila sina na jeziv način!
.

Buba iz čuvene serije "Lud, zbunjen, normalan", glumica Belma Lizda Kurt i njen suprug, reditelj Aleš Kurt, u tragičnoj nesreći su izgubili desetogodišnjeg sina Jan Isaka.
 
Tragedija koja je obilježila njihov život odigrala se prije sedam godina. Naslednik poznatih umjetnika bio je u posjeti rodbini u Kanadi.On i njegova šezdesettrogodišnja rođaka krenuli su u vožnju kajakom, koji se prevrnuo.
 
Prema pisanju "Canadian Pressa", suprug nestale žene pozvao je policiju nakon čega je usljedila masovna potraga avionima i čamcima.
 
Prevrnuti kajak ugledali su narednog dana u četiri sata ujutro, dok su ženu i njenog nećaka pronašli šest sati kasnije pored podvodnog grebena.
 
Prevezli su ih u bolnicu, nakon čega je dječak preminuo od promrzlina, dok je žena hospitalizovana.
 
Nakon svega, Belma se posvetila radu sa djecom kroz brojne pozorišne aktivnosti i usresredila se na podizanje mlađe kćerke koja danas ima deset godina. Ona je čak otišla i u dizajnerske vode.
 
Inače, čuvena Buba koja je ušla u domove širom regiona o svojoj ulozi je rekla:
 
"Ljudima se mnogo sviđa lik Bube, a naročito djeci. Mislim da je to zato što sam nekako uspjela da je učinim zaista živom, što je za mene veliki kompliment. Gledaoci toliko vjeruju da Buba postoji, da kad vide mene, Belmu, koja samo radi svoj posao, i prepoznaju Bubu, često ne mogu da se sjete odakle me znaju, ali prepoznaju me kao nekog bliskog i dragog. Pa me pitaju kako sam, kako mi je porodica, poželje mi sve najbolje i tako dalje. Lijepo se sa mnom ispričaju", rekla je ranije jedna od omiljenih glumica na prostoru bivše Jugoslavije.

 


(Novi.ba/Alo)

Ne propustite