Lijek koji su koristile naše bake: OVAJ MOĆNI NAPITAK LIJEČI ASTMU, HOLESTEROL I ANEMIJU!

Porodica i zdravlje
Lijek koji su koristile naše bake: OVAJ MOĆNI NAPITAK LIJEČI ASTMU, HOLESTEROL I ANEMIJU!
.

Pošto je ovo voće dostupno tokom cijele godine, možete napraviti ovo moćno piće kako biste promovisali tretman u bilo koje vrijeme potrebno za smanjenje holesterola i poboljšanje varenja. Ukusno i zdravo, ovo piće može liječiti astmu, holesterol i anemiju. Saznajte ispod kako ga pripremiti i sve njegove prednosti.

Ako niste znali, smokve su plod visoko cijenjen širom svijeta. Ova hrana se može uzgajati u bašti i kao dekorativna biljka, jednostavno zbog egzotičnih listova. Najbolje se uzgaja u blizini mora, jer ovo zdravo voće ne može podnijeti nisku temperaturu.

Pijte za liječenje astme, holesterola i anemije

Smokve su pune kalcijuma, kalijuma i cinka. Oni su takođe izvor gvožđa i vitamina C, E, K i A. Trebali znati da su sušene smokve imaju više kalorija nego svježe, pa ih treba konzumirati u manjim količinama  kako bi se izbjeglo povećanje tjelesne težine. Ovo piće će, međutim, poboljšati zdravlje digestivnog sistema, pomoći u smanjenju lošeg holesterola i smanjiti probleme sa disajnim putevima. Ako ste vegetarijanac, možete jednostavno koristiti smokve kao zamjenu za mliječne proizvode.

Smokve igraju ključnu ulogu u smanjenju različitih simptoma napada astme. One također pomažu u liječenju različitih simptoma vezanih za astmu.

Kako pripremiti ovo zdravo piće:

Sastojci:

-40 smokvi

-Ekstra djevičansko maslinovo ulje

Priprema:

Postavite oko 40 smokvi u teglu i sipajte maslinovo ulje nad njima dok se tegla ne napuni do vrha. Zatvorite i držite je zatvorenomoko 40 dana. Smokve uglavnom apsorbuju ulje za to vrijeme, na taj način će koncentrirati njihove osobine.

Upotreba:

Jedite smokve prije svakog obroka i osjećajte se zdravije. One su i efikasan lijek za liječenje astme, holesterola i anemije. Neophodno je koristiti ekstra djevičansko maslinovo ulje, ako imate ulje boljeg kvaliteta, ovaj lijek će trajati duže.

Drugi načini liječenja astme

-Limun: Razblažite sok od 1 limuna u 1 čaši vode. Pijte ovu mješavinu tokom jela. Limun neutrališe bakterije koje su prisutne u sluzi koja zapuši respiratorni trakt i djeluje kao antiseptik.

-Grožđe: ovo je medicinski tonik za liječenje astme. Uzmite 5 grama ove biljke u 1 žlicu meda da napravite tonik. Uzmi ga svakog jutra. Sa ovim prirodnim kućnim sredstvom možete se baviti problemima sa astmom.

-Suncokret: Ova biljka je idealna za liječenje bronhijalne astme. Uzmite jednu kašičicu sjemena pomiješajte sa 1 žlicom meda. Uzmite ovu smjesu 1 do 2 puta dnevno.

-Korijen od tikve: Miksati jednu žlicu korijena i jednaku količinu meda. Konzumirati jednom dnevno noću, mjesec dana. Ovo djeluje kao korisni antiseptik za liječenje astme.

-Bijeli luk: Uzmite 10 čehna i kuhajte ih u 30 ml mlijeka. Ovo je za pacijente koji pate od rane faze astme. Također možete piti vrući đumbir čaj sa 2 komadića bijelog luka, ujutru i noću.

NAPOMENA: Svi ovi kućni lijekovi i napici trebaju se preispitati sa specijalistom prije liječenja ozbiljne astme i drugih stanja.

Ne propustite