Samo sa ovom namirnicom: PREPOLOVITE SVOJU TEŽINU U REKORDNOM VREMENU!

Zdrav život
Samo sa ovom namirnicom: PREPOLOVITE SVOJU TEŽINU U REKORDNOM VREMENU!
.

Studija o životinjama pokazala je da je đumbir učinio pacove mršavijim za manje od 30 dana, a poboljšani su i šećer u krvi i leptin. Leptin je hormon za osjećaj sitosti nakon jedenja i ključan je za gubljenje težine. Stručnjaci su rekli da ovaj korijen zaustavlja gojaznost i da je najbolji za takvu prevenciju.

Druga studija kaže da jedenje đumbira može smanjiti težinu. Bolje je od dodatka. Također sa đumbirom poboljšavate HDL dobar holesterol i povećavate varenje.

Koristi se već hiljadama godina kao lijek, začin, hrana.

Bogat je eteričnim uljima, vitaminom B, bakrom i magnezijem.

Smanjuje upale i ublažava alergije

Sastojci koje đumbir sadrži korisni su u sprečavanju biosinteze prostaglandina, koji je odgovoran za upale.

Ima analgetska, smirujuća i antibakterijska svojstva. Primjenjuje se kod liječenja reumatoidnog artritisa, i drugih bolesti mišićno-koštanog tkiva.

Kako to može smanjiti težinu?

Osim težine u kontrolnom stanju, đumbir takođe može ukloniti višak masnih tkiva. To vam sprečava prejedanje, reguliše hormone i čini vas energičnim. To je zasitna hrana, zaustavlja želje i utiče na sve hormone kako bi spriječio stresne šiljke hortizola, zaustavlja oštećenje metabolizma i imuniteta. Istraživanje iz 2004. kaže da đumbir zaustavlja hortizol.

Više hortizola znači veću težinu i teži gubitak težine. Dakle, morate resetirati tijelo i balansirati hormone ponovo da biste izgubili stomak. Uzimajte đumbir stalno i ubrzajte metabolizam. Takođe, njegov ukus čini vas energičnim i ostajete u formi.

Za gubitak težine, uzmite malo đumbira prije obroka. Ovaj nivo metabolizma funkcioniše i poboljšava varenje, povećava energiju i smanjuje hortizol. Također pokušajte da pomiješajte đumbir s limunom. Dodajte soli u ovo, jedite prije obroka i kontrolišite težinu. Ili uzimajte đumbir čaj za brz metabolički rad i zdravlje.

Koristite ga i kao začin i ne ograničavajte ga! Studije su pokazale da đumbir za nekoliko minuta poboljšava njegove prednosti i okus jela. Korijen je dobar u okusu.

ČAJ OD ĐUMBIRA

Čaša ili dvije dnevno čine vas zdravijim i tanjim. Za ovo, uzmite1 đumbir i isijecite u šolju, a onda sipajte kuhanu vodu. Poslije 10 minuta pustite da se ohladi i dodati med. Ovo se bori protiv mnogih bolesti i pomaže vam da se istopite.

OSTALE PREDNOSTI ĐUMBIRA

Pored težine, đumbir takođe povećava metabolizam, uklanja upale, mučnina, povraćanje, uklanja ćelije raka. Napravite đumbirski napitak. Uzmite prah đumbir, držite ga u frižideru neko vrijeme. Svjež đumbir može se držati samo 2-3 sedmice. Zamrznite korijen kako biste povećali rok trajanja pola godine.

Ne propustite