FUCZ: Nastavljena potraga za nestalim mladićem u Maglaju

Crna hronika
FUCZ:  Nastavljena potraga za nestalim mladićem u Maglaju
.

U potrazi za nestalim mladićem u Maglaju danas učestvuju pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice općine Maglaj, pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Doboj Jug te Službe Zeničko-dobojskog kantona za spašavanje pod vodom i na vodi.

Timovi Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) u punoj su pripravnosti da odmah reaguju na svaku informaciju koja bi ukazivala na eventualni pronalazak utopljenika – saopćeno je iz FUCZ.

Jučer su u potrazi za nestalim 19-godišnjim Esadom Omersoftićem bili angažirani pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice općine Maglaj, pripadnici DVD-e Doboj Jug, te pripadnici tima Specijalne policijske jedinice Zeničko-dobojskog  kantona, uposlenici Općinske službe Civilne zaštite Maglaj, kao i Policijske uprave Maglaj.

Također, na terenu su u nedjelju bili i pripadnici Gorske službe spašavanja Zavidovići, koji su pretraživali obale rijeke Bosne, na potezu od Doboja kod Kaknja do Visokog, a u cilju pronalaženja tijela Aldina Mulića koji je 13. decembra 2017. godine upao u rijeku Miljacku, u sarajevskom naselju Dolac Malta, općina Novo Sarajevo, navodi se u izvještaju FUCZ.

Ne propustite