STANJE NA PUTEVIMA: Ovoga jutra magla, jaki udari vjetra i učestali odroni, vozačima se savjetuje maksimalan oprez!

Bosna i Hercegovina
STANJE NA PUTEVIMA: Ovoga jutra magla, jaki udari vjetra i učestali odroni, vozačima se savjetuje maksimalan oprez!
.

Magla ovoga jutra smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove. Izdvajamo dionicu autoputa A-1 Sarajevo sjever-Zenica jug, zatim putne pravce: Doboj-Tuzla i Tuzla-Olovo, kao i puteve u dolinama rijeka Save, Lašve i Drine.

Na putnom pravcu Konjic-Mostar, skrećemo pažnju na jake udare vjetra. Kolovoz je mjestimično vlažan, a pojačan oprez savjetujemo na putevima koji prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, zbog učestalih odrona zemlje ili kamenja na kolovoz. 
Savjetujemo maksimalno opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Povodom praznika Pravoslavnog Božića, do večeras do ponoći, zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području BiH.

Zbog urušavanja potpornog zida na dionici magistralnog puta M-14.2 Resanovci-Drvar, saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Zbog aktiviranih klizišta izmjenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka, kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe i R-454a Bratunac-Drinjača.

Radovi na sječi stabala izvode se u zaštitnom pojasu regionalnog puta R-469 Banovići-Ribnica. Od 08 do 14 sati na ovoj dionici mogu se očekivati kraće obustave saobraćaja (do 15 minuta).

Pojačan intenzitet saobraćaja tokom dana očekuje se na putevima koji vode ka ski centrima i zimskim izletištima, kao i na graničnim prelazima.

Trenutna zadržavanja na graničnim prelazima nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Ne propustite