I danas nastavak potrage za Esadom Omersoftićem i Aldinom Mulićem

Crna hronika
I danas nastavak potrage za Esadom Omersoftićem i Aldinom Mulićem
.

Pripadnici Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) i danas nastavljaju potragu za tijelom devetnaestogodišnjeg Esada Omersoftića koji je 1. januara automobilom sletio u rijeku Bosnu u Maglaju.

Na području općine Maglaj danas će biti angažovan ronilački tim FUCZ i dva tima za spašavanje na vodi sa raft čamcima koji će vršiti pretragu Bosne na potezu od Maglaja do Ševarlija. Roniocima FUCZ pridružit će se i ronioci Interventne spasilačke službe GSS u BiH iz Mostara, gdje će zajedno pretražiti i dvije kritične tačke za koje se sumnja da bi se tijelo moglo tu nalaziti, a riječ je o lokacijama Hadžijin vir i Marsovac, kao područja gdje su se u ranijem periodu pronalazili utopljenici.

Podršku timovima pružat će i medicinski timovi FUCZ-a, a u potragu su se osim vatrogasaca i policije koji su svakodnevno na terenu uključili i Općinske služba CZ Olovo koja će pretraživati lijevu obalu Bosne od Poljica do Kamenoloma u Kosovi, SRK Bosna iz Zenice čiji će članovi pretraživati desnu obalu od Poljica prema Ševarlijama te deset pripadnika Specijalne jedinice MUP-a ZDK.

Potragom u koju su uključeni pripadnici FUCZ, GSS, Općinska služba CZ Olovo i SRK Bosna rukovodit će se iz Operativnog centra FUCZ.

Zbog miniranosti terena desne strane obale od Parnica prema Moševcu i Ševarlijama neće se pretraživati sa obale nego isključivo čamcima.

U potrazi već danima učestvuju i članovi porodice i brojni građani, pa se i danas očekuje da će se pozivu za potragom odazvati i građani Tešnja, Doboj Juga, Doboja, Modriče, Šamca i u slučaju da uoče tijelo kontaktiraju neki od brojeva - 122 (Civilna zaštita), 123 (Vatrogasna služba) ili na broj Operativnog centra FUCZ 033 767 530.

Nastavlja se potraga i za tijelom Aldina Mulića koji je u noći sa 12. na 13. decembar upao u Miljacku u sarajevskom naselju Dolac Malta, a danas će pripadnici GSS-a Zavidovići pretraživati obalu Bosne na potezu od Kaknja do Lašve, saopćeno je iz FUCZ-a.

Ne propustite