SVAKODNEVNO JE JEDEMO: Ova namirnica hrani rak!
Štetnost ove namirnice česta je tema, o tome se dosta piše i govori, ali je i dalje konzumiramo.
Riječ je naravno o šećeru koji ima veliki uticaj na razvoj kancerogenih ćelija u tijelu.
Istraživanje provedeno na Sveučilištu u Kaliforniji, kaže da postoji sastojak koji se nalazi u mnogim vrstama hrane a upravo on doprinosi više od 35miliona smrtnih slučaja svake godine. Upravo šećer je razlog mnogih zdravstvenih tegoba.
U državi Utahu sproveden je studij da je šećer glavni uzročnik razvoja tumora. Ćelije tumora sadrže mnogo više glukoze nego normalne ćelije. U njihovoj studiji stoji da osobe koje imaju višu razinu glukoze mogu razviti više kancera. Ali ipak našim ćelijama je potrebna glukoza, jer ona se transformira u energiju.
Stručnjaci ističu da je obrađena glukoza povezana s rakom iz 2 razloga:
1. Potencijalno uzrokuju rak
2. Najbolja hrana ćelijama kancera kada se jednom pojave u organizmu
Zato razmislite koliko šećera unosite u svoj organizam i pokušajte smanjiti unos prerađenog šećera.