Poznato je kako će se Meghan Markle prezivati nakon vjenčanja!

Zanimljivosti
 Poznato je kako će se Meghan Markle prezivati nakon vjenčanja!
.

Glumica i princ mogli bi se potpisivati prezimenom koje je u knjigu vjenčanih upisala i princeza Anne

Već znamo da Meghan nakon vjenčanja za princa Harryja neće postati princeza, već vojvotkinja, ukoliko kraljica Elizabeta II. svom unuku odluči dati naziv vojvode od Sussexa, no hoće li zgodan par imati prezime?

Za portal "Town & Country" historiografkinja i stručnjakinja za kraljevsku obitelj Carolyn Harris objasnila je pravila koji bi se princ i glumica trebali pridržavati.

Premda članovi kraljevske obitelji uglavnom ne koriste prezimena, mlađi članovi imaju pravo odlučiti žele li prezime ili ne, rekla je Harris.

Harry i Meghan vjerojatno će koristiti samo svoja imena, no pri upisivanju u maticu vjenčanih, pretpostavlja se da će koristiti prezime Mountbatten-Windsor.

Tim prezimenom služe se nasljednici kraljice Elizabete II., a spoj je njezinog prezimena i prezimena njezinog supruga, princa Filipa.

Tako će puno ime Meghan, ako se s tako dogovori s dragim, glasiti Meghan Mountbatten-Windsor.

U knjigu vjenčanih s tim su se prezimenom upisali princeza Anne te grof Edward i princ Andrew, dok Charles nije upisao nikakvo prezime nakon vjenčanja.

Ne zna se je li princ William odabrao isto prezime, jer je, za razliku od brojnih kraljevskih ličnosti, tražio te informacije ne budu dostupne javnosti.

Još jedna zanimljiva činjenica - pravo ime zgodne glumice je Rachel Meghan Markle, a Rachel se zove i lik koji ju je proslavio u seriji "Suits".

(gloria.hr)

Ne propustite