Slučajno ste izbrisali fotografije sa vašeg mobilnog telefona: BEZ BRIGE, EVO KAKO DA IH VRATITE!

Tech
Slučajno ste izbrisali fotografije sa vašeg mobilnog telefona: BEZ BRIGE, EVO KAKO DA IH VRATITE!
.

Za početak, ugasite Wi-Fi i mobilne podatke. Razlog je taj što, kada izbrišete nešto, ono se ne izbriše sve dok se nešto novo ne prepiše preko toga u memoriji uređaja. Takođe, treba napomenuti da ovaj proces zahtjeva da vaš uređaj bude rutovan.

Pa krenimo:

-Na vaš PC potrebno je skinuti besplatan program “Dr Fone for Android by Wondershare”. Dostupno je još programa, ali Dr Fone je uvijek pokazivao dobre rezultate.  Instalirajte program i pokrenite ga.

-Povežite vaš pametni telefon sa računarom preko USB kabla. Potrebno je da na vašem telefonu uključite USB ispravljanje grešaka (USB Debugging). To možete uključuti u Postavke -> Opcije za programere -> USB ispravljanje grešaka. Ako ne vidite Opcije za programere, idite u postavke -> O uređaju i kliknite Broj kreiranja više puta dok vam se na ekranu ne ispiše poruka da su opcije za programere uključene.

- Kada se Dr Fone for Android poveže sa vašim telefonom, moći ćete da odaberete kategoriju fajlova koje želite da vratite. U konkretnom slučaju to su fotografije.

-Sljedeći korak jeste odabir skeniranja svih fajlova, ili samo izbrisanih. Takođe ćete morati da prihvatite RSA ključ na vašem uređaju koji će povezati vaš telefon sa PC-jem, pa ćete dopustiti Superuser (root) permissions (dozvole).

-Kada je sve ovo gotovo, Dr Fone će analizirati vaš telefon. Telefon će se nekoliko puta restartovati i ekran će se možda ponašati malo čudno, ali ne brinite, ostavite da Dr Fone uradi svoj posao.

-Kada Dr Fone završi skeniranje, dobićete rezultate skeniranja i moći ćete da odaberete fajlove koje želite da povratite. Kada to uradite, samo kliknite “Vrati”.

Ne propustite