RJEŠENJE ZA MNOGE PROBLEME: Evo šta se događa u tijelu kada spavate u čarapama!

Zanimljivosti
RJEŠENJE ZA MNOGE PROBLEME: Evo šta se događa u tijelu kada spavate u čarapama!
.

Malo tko nosi čarape dok spava. Ali nakon ovog teksta vjerovatno ćete se predomisliti.

Kada predveče ugrijete stopala dolazi do širenja krvnih sudova i šalje se signal mozgu da je vrijeme za spavanje. Kada se krvni sudovi u stopalima i šakama otvore, toplota se širi cijelim tijelom i tijelo se priprema za san .

I ne samo to, u studiji objavljenoj u Internacionalnom nedjeljnom naučnom žurnalu otkrilo se da, kada uveče obujete čarape, zaspaćete brže – po njima čak 15 minuta brže nego što vam prosječno treba.

A i alternativna medicina slaže se u ovakvim zaključcima. Prema tradicionalnoj kineskoj medicini, hladna stopala vuku toplotu iz tijela i prekidaju dotok vitalne energije.

Mokre čarape za prehladu!

Ovaj metod naziva se” zagrijavanje čarapa”, on izaziva prirodnu reakciju organizma da liječi sve od glavobolje do problema sa spavanjem.

Kada stavite mokru čarapu na stopalo, hladnoća je ta koja pospješuje protok krvi do stopala ne bi li se ona zagrijala.

Te dolazi do toga da se ubrzava protok krvi i donosi sve hranljive sastojke u ovaj dio tjela.

Mnogo bolje je obući samo mokre čarape, od tuširanja hladnom vodom jer je u pitanju veća površina koju treba zagrejati ubrzava rad srca i time ga dodatno opterećuje.

Evo i kako primjeniti ovaj jednostavni trik:

Vrlo je jednostavno, prvo što trebate uraditi jeste ugrijati vaša stopala u toploj vodi, a potom obući navucite čarape koje ste nakvasili hladnom vodom. Preko mokrih obucite suhe, te navucite kesu i ušuškajte se u krevet.

Do sutra će te se osjećati bolje!

Ne propustite