ŠTA DAN ROĐENJA OTKRIVA O VAMA: Evo kada se rađaju sretna djeca, a kada 'baksuzi'!

Zanimljivosti
ŠTA DAN ROĐENJA OTKRIVA O VAMA: Evo kada se rađaju sretna djeca, a kada 'baksuzi'!
.

Narodna vjerovanja vezana su za sve što čovjeka okružuje. U tome nikako nisu izuzeti ni dani u sedmici.

Ponedjeljak

Ponedjeljak je prvi dan u sedmici i smatra se ujedno i najsrećnijim. Kaže se da će dijete koje se rodi u ponedjeljak imati dug i uspješan život.

Utorak

Drugi dan u nedjelji smatra se najnesrećnijim danom, pa i ljudi rođeni tada neće imati lak život. Na ovaj dan ne valja otpočinjati nikakav rad, jer je baksuzan, pa će i posao ići po zlu i neće se dobro završiti.

Srijeda

Posebno mnogostruko značenje ima srijeda. Ovog dana se mogu otpočinjati poslovi i kretati na put. Vjeruje se da će bebe rođene ovog dana biti napredne i zdrave. Dijete koje prohoda u srijedu biće srećno i bogato.

Četvrtak

Za četvrtak se kaže da je srećan dan. U narodu postoji ova izreka: “Svi su dani dobri, a četvrtak ponajbolji.” Veoma je dobro, kaže vjerovanje, da se dijete rodi na ovako srećan dan jer će onda ono i u životu biti srećno i uspješno.

Petak

Petak je, prema narodnom vjerovanju, jedan od nesrećnih dana. Kaže se: 'U petak svakom poslu hrđav početak.'

Subota

Vjerovanje kaže da će dijete rođeno u subotu biti neobično, ali upravo zato i imuno na “zla bića“.. Bit će to maštoviti i interesantni ljudi.

Nedjelja

Nedjelja je dan odmora. Zbog toga i u narodu postoje mnoga vjerovanja vezana za ovaj dan, a koja se odnose na odmor i provođenje vremena sa porodicom.

Čovjek rođen u nedjelju biće izuzetno srećno, vjeruje se, i živjeće “gospodski“ tj. često će se i mnogo odmarati (svaki dan će mu biti kao nedjelja).

Ne propustite