MNOGI PRAVE OVU VELIKU GREŠKU: Evo zašto sa ključevima od auta na privjesku nikako ne smijete da imate druge ključeve

Automoto
MNOGI PRAVE OVU VELIKU GREŠKU: Evo zašto sa ključevima od auta na privjesku nikako ne smijete da imate druge ključeve
.

Mnogi prave ovu veliku grešku koja može da bude pogubna po auto

Mnogi od nas svakoga dana sa sobom moraju da nose čitavu gomilu ključeva, a kako neki slučajno ne bismo zaboravili, sve stavljamo na jedan privezak.

Međutim, ova navika može da bude pogubna po automobil, pogotovo ako na privesku pored ključeva imamo i brojne druge stvari kao što su mini baterijske lampe ili otvarači za flaše.

Težak privezak za ključeve može da optereti bravu za paljenje automobila i vremenom dovede do toga da ona prestane da radi.

Kada ubacimo ključ u bravu, težina ostalih stvari na privesku uz pomoć gravitacije opterećuje bravu za paljenje tokom vožnje.

Sav taj dodatni pritisak mnogo brže troši prekidače za paljenje, a vremenom to može da napravi štetu zbog koje više nije moguće upaliti automobil.

Stručnjaci savjetuju da nikako ne bismo smeli da imamo više od nekoliko ključeva na istom privesku na kom je ključ za paljenje automobila, a sudeći po podacima jednog izvora iz kompanije Mercedes, jedan od najčešćih razloga za "blokadu" brave zapaljenje jeste upravo prevelik broj ključeva na privjesku.

Zato se savjetuje da na privjesku imate maksimalno dva ključa i alarm.

(telegraf.rs)

Ne propustite