"Heroj" iz Manchestera priznao da je pokrao žrtve terorističkog napada

Svijet
"Heroj" iz Manchestera priznao da je pokrao žrtve terorističkog napada
.

 Chris Parker, 33-godišnjak koji je u prvom trenutku nazvan junakom jer je, kako je sam tvrdio, utješio teško ozlijeđenu djevojku, priznao je kako je među žrtvama lutao u potrazi za predmetima koje bi ukrao, piše BBC. 

Naime, održano je suđenje beskućniku koji je ukrao torbicu i mobitel žrtvama napada u Areni Manchester u maju prošle godine. On je pred sucem priznao krađu. 

Ozlijeđenoj ženi ukrao torbicu 
 
Kamere u Areni Manchester su nakon napada snimile Parkera kako luta između žrtava. Nakon nekog vremena, zaustavio se kod ozlijeđene Pauline Healey, čija je unuka ležala u blizini, nagnuo se nad nju i uzeo njezinu torbicu. 
 
U isto vrijeme, kamere su zabilježile liječnike hitne medicinske pomoći i policajce koji su pokušavali neke od ozlijeđenih spasiti. Unutar nekoliko sati od krađe torbice, iskoristio je bankovnu karticu u lokalnom restoranu brze hrane. Istu karticu koristio je i u nekoliko sljedećih dana.
 
Suđenje prvi put odgođeno jer se nije pojavio
 
Parkerovo suđenje već je trebalo početi, no on se na suđenju nije pojavio pa je sve odgođeno. Navodno se skrivao u potkrovlju kuće u Halifaxu, gdje je i uhapšen. 
 
Sada je na početku suđenja priznao krivnju za dvije krađe i prijevaru te upotrebu kreditne kartice iz ukradene torbice. Za pokušaj krađe kaputa i vrećica razbacanih u kaosu koji je nastao nakon napada, izjasnio se da nije kriv.

Očekuje ga kazna zatvora

Tužiteljica Louise Brandon kazala je: "Optužit će ga se se prema njegovom priznanju o krađi predmeta žrtava terorističkog napada i korištenja bankovne kartice jedne od ozlijeđenih žena. Nećemo tražiti suđenje za pokušaje krađe žrtava u napadu".
 
Tužitelji su rekli i kako je jasno vidljivo da je, dok je lutao pored ozlijeđenih na ulazu u predvorje, pružio im "ograničenu pomoć". Međutim, ostaje činjenica da je i ta "ograničena pomoć" koju je pružio bila prilika da ih okrade. 
 
Parker već otprije ima nekoliko prijava zbog krađa i optužbi koje datiraju od 2000. godine do veljače prošle godine. Sudac David Hernandez je komentirao kako ga "najvjerojatnije čeka kazna zatvora".
 
Parker ostaje u pritvoru do donošenja presude, 30.januara.
 
Napad se dogodio 22. maja 
Podsjetimo, Salman Abedi je 22. maja na koncertu Ariane Grande u Manchester Areni detonirao bombu kućne izrade.
 
Bombaš samoubojica ubio je u tom terorističkom napadu 22 ljudi, a 59 ranio. Bio je poznat otprije sigurnosnim službama.

Ne propustite