IZGLED PREMA HOROSKOPU: Strijelac je najzgodniji, Lav najdotjeraniji, ovaj znak ima sportsku građu

Praktična žena
IZGLED PREMA HOROSKOPU: Strijelac je najzgodniji, Lav najdotjeraniji, ovaj znak ima sportsku građu
.

Svaki horoskopski znak kao što ima neke osobine u odnosu na karakter, tako ima i određene crte koje su karakteristične za njegov izgled.
Ako znate koje su glavne odlike svakog znaka, lako ćete prepoznati i šta je u horoskopu neko nepoznat samo po crtama lica ili građi tela.

Ovan
Ovnovi imaju sportsku građu i mišiće i pored viška kilograma. Djeluju snažno i imaju izražene crte lica. Vrlo često imaju taman ten i ravnu, gustu, ponekad crvenu kosu. Njihov izgled je u saglasnosti sa snagom i energijom ličnosti koje su karakteristične za ovaj znak. Nisu skloni gojenju, a najčešće se oblače sportski i jednostavno.

Bik
Na prijatnom i simetričnom licu Bika ističu se kapci, prćasti nos, pune usne i blistav ten. Pripadnici ovog znaka obično imaju skladnu figuru i proporcionalno tijelo, pa se i težina ravnomjerno raspoređuje kada se ugoje. Djeluju jako prijatno na oko, istovremeno i jako i krhko. Vole da se oblače savršeno.

Blizanci
Uvijek su spremni za akciju. Izraženo lice često djeluje mlađe nego što jeste, a oči su im izuzetno upečatljive. Imaju jako dugačke ruke i noge, obično su vitki i visoki, pa djeluju graciozno i elegantno. Pripadnici ovog znaka nemaju tako izražene mišiće ni struk. Vole da nose različite stilove.

Rak
Rakovi obično imaju okruglo lice i istaknute jabučice, ali ih krasi upečatljiv nos, koji ne mora biti velik, ali je specifičnog oblika. Brada im je zaobljena, a kosa tamna i pomalo rijetka. Iako u mladosti vitki, većina Rakova se ugoji poslije tridesete. Vrat im je obično kratak i često imaju osjetljivu kožu. Izgledom ostavljaju utisak nežne i suptilne ličnosti.

Lav
Lavovi su poznati po grivi, pa su gusta i sjajna kosa zaštitni znak pripadnika ovog znaka.  Osim toga, Lavovi imaju široko čelo i široku vilicu, kao i lijepo oblikovan nos. Obično imaju čvrstu muskulaturu. Vole da se oblače moderno i da se dotjeruju.

Djevica
Djevice, bilo muške, bilo ženske, poprilično su vitke, a višak kilograma obično im se gomila na rukama i stomaku. Građa i crte lica su im skladni, zbog čega se svrstavaju u najljepše horoskopske znake. Imaju naglašene jabučice i obrve. Vole da nose odjeću neutralnih boja i da se oblače elegantno.

Vaga
Vage imaju veoma prijatno lice ovalnog oblika. Često su više od prosjeka, a kao pojava djeluju veoma sofisticirano. Obično imaju veoma upečatljivu boju očiju. Donji dio tijela im je jači od gornjeg, tako da su im grudi i struk uži od ostatka tela. Vage obožavaju da se dotjeruju i da njeguju svoj izgled.

Škorpija
Čak i kad su mršave, Škorpije imaju prilično jaku tjelesnu konstituciju. Imaju široka ramena, upečatljivo lice sa senzualnim usnama i prodorne oči, ali i nepravilan nos. Pripadnici ovog znaka imaju smeđu i gustu kosu. Škorpije vole da se sređuju, ali ne vole da izgledaju mnogo napadno.

Strijelac
Ovo je najzgodniji znak u cijelom Zodijaku. Imaju prosječnu visinu, sportsku građu, ali ovaj dar prirode može lako da se pokvari zbog prekomjernog uživanja u hrani. Imaju blago izduženo lice i zaobljeno čelo i izraženo svijetle oči. Vole da se oblače sportski i elegantno.

Jarac
Djeluju neupečatljivo, ali se ističu time što imaju prilično izražene kosti. Imaju elegantan i dug vrat, kao i koščata ramena. Najčešće su niski ili srednje visine, a oči su im krupne i upečatljive. Imaju uvučenu bradu, upečatljive zube i lijep osmijeh. Jarčevi vole lijepu odeću, ali ne vole da se oblače vulgarno.

Vodolija
Obično su srednje visine ili niski. Imaju puno lice i svijetal ten. Kada se ugoje, često dobiju i podbradak, a poslije tridesete mogu da imaju problem sa težinom. Obično imaju male dlanove i stopala, ali lijepe noge. Oči su im lijepe i tople, a usne krupne. Pripadnici ovog znaka ne pridaju previše važnosti odjeći.

Ribe
Krasi ih lijep ten, meka koža i lijepe crte lica, koje je najčešće okruglog ili ovalnog oblika. Imaju jaku i gustu kosu, dok su im oči najlepše na licu. Gornji dio tijela im je obično tanji od donjeg, koji je zaobljen i širok.

Ne propustite