TRAGEDIJA: Traga se za vozačem 'opela' koji je sletio u rijeku Bosnu

Crna hronika
TRAGEDIJA: Traga se za vozačem 'opela' koji je sletio u rijeku Bosnu
.

Pripadnici specijalizirane policijske jedinice za dejstva na vodi i pod vodom MUP-a Zeničko-dobojskog kantona od ranih jutarnjih sati tragaju za nestalim 20-godišnjim mladićem E.O., rođen 1998.godine iz Maglaja, a njegovo prazno vozilo jutros su iz vode rijeke Bosne, u maglajskoj ulici Srebreničkih žrtava rata, izvukli pripadnici Jednice za specijalne namjene MUP-a ZDK i Vatrogasne jedinice Maglaj.

U toku noći, oko dva sata i 50 minuta, vozilo marke "opel astra", vlasništvo A.O. iz Maglaja, sletilo je sa ceste u rijeku Bosnu i odmah je dojavljeno dežurnoj policijskoj službi, maglajskim vatrogascima i medicinskom timu Doma zdravlja Maglaj.

Nakon dojave istražni mješoviti policijski timovi poduzeli su aktivnosti na eventualnom pronalasku nestale osobe na nekoliko gradskih lokaliteta s pretpostavkom da bi se mogao nalaziti na određenim adresama, ali mladić nije pronađen.

Istražne radnje vezane za ovu nesreću su u toku. Kako navodi dežurni službenik policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona nekoliko timova specijalizirane ronilačke jedinice i dalje istražuje rijeku Bosnu nizvodno od mjesta udesa.

Ne propustite