JAVNI DOČEK NOVE GODINE: Izmjene u odvijanju tramvajskog saobraćaja u Sarajevu

Bosna i Hercegovina
JAVNI DOČEK NOVE GODINE: Izmjene u odvijanju tramvajskog saobraćaja u Sarajevu
.

Povodom javnog dočeka Nove 2018. godine na platou ispred SCC-a, u sklopu kojeg će građene i goste grada Sarajeva zabavljati Zdravko Čolić, doći će do privremene potpune obustave saobraćaja u periodu od 17 sati 31. decembra 2017. do tri sata ujutro 1. januara 2018. godine.

U navedenom periodu, tramvajski saobraćaj će biti preusmjeren na okretnicu Željeznička stanica, a taksi stajalište iz ul. Valtera Perića bit će izmješteno na lokalitet taksi stajališta u ul. Hamdije Kreševljakovića – Skenderija.

Na početku prilaznih ulica koje vode ka platou SCC-a bit će postavljeni kontrolni ulazni punktovi.

Tačno u ponoć bit će upriličen vatromet.

U sklopu koncertnog prostora bit će raspoređeni mobilni toaleti. Također, bit će vidno označene lokacije na kojima će se nalaziti kola Hitne pomoći čije će ekipe intervenisati u slučaju potrebe.

Iz Gradske uprave Sarajeva su u saopćenju za javnost sugerisali građanima koji žele prisustvovati javnom dočeku Nove 2018. godine, da što manje koriste privatna vozila kako bi izbjegli nepotrebnu gužvu u saobraćaju.

"Obzirom da će parking prostori na lokaciji javnog dočeka biti zatvoreni, preporučeno je da putnički automobili, kao i autobusi koji organizirano dovoze posjetitelje koriste najbliže veće parking površine na Zetri i u krugu Kampusa UNSA u noći javnog dočeka Nove 2018. godine", navode iz Gradske uprave Sarajeva.

 

(N1)

Ne propustite