Za ovih 6 stvari pinceta se NE KORISTI: Začudit ćete se kad pročitate šta je pod brojem 4

Praktična žena
Za ovih 6 stvari pinceta se NE KORISTI: Začudit ćete se kad pročitate šta je pod brojem 4
.

Kada ugledamo neku dlaku na sebi, sve iz našeg tijela žudi za željom da je se riješi.

Ponekad, time možemo sebi nanijeti još veće zlo, iz ne znanja.

1. Urasle dlake

Jedna od prvih stvari koje ćete poželjeti da iščupate je urasla dlačica! Ali, strpite se, jer možete izazvati infekciju, kao i trajni ožiljak. Po riječima doktora Goldenberga, najbolje rješenje je stavljanje obloge ili da posjetite dermatologa.

2. Bradavice

Iritacija pincetom može izazvari infekciju ili oštećenje kože. Zato je i u ovom slučaju najbolje koristiti trimer. U slučaju da baš želite da iskoristite pincetu, sačekajte da dlaka poraste barem dva centimetra.

3. Mladeži

Takođe, veoma je opasno čačkanje mladeža. Najbolje rješenje, po Geriju, bilo bi trajno lasersko uklanjanje. A ako baš ne možete da se strpite, iskoristite trimer.

4. Obrve

Dermatolog Geri Goldenberg poručuje da obrve nikako ne treba čupati pincetom. Pošto su ove dlačice osjetljive, vrlo lako se može oštetiti folikula, što uslovljava prestanak rasta dlake zauvijek. Zato su, kako savetuje Geri, trimer ili vosak mnogo bolji izbor.

5. Akne

Kada se stvori mali bijeli kružić oko dlake, najčešće se ne radi o pravoj bubuljici već o reakciji u korijenu dlake. U tom slučaju je potrebno iskoristiti antibakterijska sredstva, dobro dezinfikovati kožu, ali i pincetu.

 

(zena.rs)

Ne propustite