Ove namirnice nikada ne smijete podgrijavati: MOŽETE SE OTROVATI!

Praktična žena
Ove namirnice nikada ne smijete podgrijavati: MOŽETE SE OTROVATI!
.

Ovu hranu nikako ne biste trebali podgrijavati, jer će vam naštetiti.

Gljive

Gljive se jedu odmah nakon pripreme ili, hladne. Podgrijavanjem samo povećavate rizik od problema sa probavom ili čak i srčane probleme.

Jaja

Nikada ih nemojte podgrijavati, jer je to jako opasno za vaše zdravlje.

Krompir

I ovu namirnicu nikada ne podgrijavate,jer može naštetiti vašem probavnom traktu.

Piletina

Nemojte je podgrijavati jer tako mijenjate strukturu proteina što šteti vašem zdravlju.

Špinat

Špinat je veom zdrav, ali u koliko ga podgrijavate može zagrijavanjem dovodite do pretvaranja nitrata u nitrite, što može biti kancerogeno.

Ne propustite