Kako su Ruskinje naučile da hodaju po ledu NA VISOKIM ŠTIKLAMA? (VIDEO)

Zanimljivosti
Kako su Ruskinje naučile da hodaju po ledu NA VISOKIM ŠTIKLAMA?  (VIDEO)
.

Svi imaju neku predstavu o strašnoj ruskoj zimi, ali da li su svi imali priliku da vide kako neustrašive ruske ljepotice nabadaju led štiklama visokim po deset i više centimetara? Ljepota ne priznaje nikakva ograničenja.

 


Ruske žene žele da uvijek budu elegantne. Kako im uspijeva da hodaju na visokim potpeticama, a da pritom ne padaju i ne povrede se?

1. Ravnoteža
Ruska zima podrazumeva i mnogo snega. A kada je staza utabana, pretvara se u pravo klizalište po kojem je veoma teško koračati. Posebno na visokim potpeticama i nizbrdicom. Leđa držite pravo i prenesite težinu sa štikli na prste, kažu eksperti. Krećite se polako ali uvjereno.

2. Vežba, vežba, i samo vežba
Neke ruske žene misle da je hodanje na visokim potpeticama zimi sigurnije od hodanja u ravnoj obući. Zimska obuća morati imati makar male štikle, napisala je jedna učesnica ženskog foruma.

"Štikle mogu da se zakopaju u snijeg i drže stabilnost."

"Ja jednostavno ne znam kako da hodam po ledu bez visokih potpetica", slaže se druga žena.

"Štikle su odlična zamjena za krampone", kaže treća, piše Russia Beyond.

Da biste hodali uvjereno morate vježbati. Ako niste sigurni da možete da izađete na led, uzmite časove. Prvo probajte sa štiklama visokim 5-7 sm. Nakon par sedmica vaše će noge ojačati, i moći ćete slobodno da krenete u šetnju.

3. Stil na prvom mestu
Loši putevi? Trotoar je nestao pod snegom? To nije razlog da žena ne misli na svoj izgled.

"Nosim štikle 20 godina i ne priznajem ništa drugo, ljeti ili zimi", kaže jedna Ruskinja. "I nisam nijednom pala!"

4.Pravite se da je sve onako kao ste planirali
Šta god da se dogodi, pravite se da ste upravo to planirali. "Jednom sam vidjela djevojku kako hoda na visokim potpeticama po ledu. Držala je momka snažno za ruku, i samo je to spasilo da ne padne", čitamo na jednom ženskom forumu.

"Ja nosim samo štikle", slaže se druga žena. "Ako se dogodi da padnem, pravim se da sam upravo to i htjela".

5. Ustanite i nastavite da se krećete
"I među nama: djevojke, ako se odlučite da nabadate led štiklama, neće vam biti na odmet pola boce vina. Bolje da ljudi misle da ste malo popile, nego da ne umijete da hodate", savjetuje jedan muškarac na ženskom internet forumu.

 

 

Ne propustite