VRIJEDI POKUŠATI: Ova “molitva” će vam pružiti sve ono što vam je istinski potrebno u Novoj godini!

Zanimljivosti
VRIJEDI POKUŠATI: Ova “molitva” će vam pružiti sve ono što vam je istinski potrebno u Novoj godini!
.

Postoji jedan specifičan oblik molitve koji je u današnje vrijeme gotovo i zaboravljen, ako je ikada i postojao kao takav, a koji ima zapanjujuću sposobnost podići i usidriti vašu svijest na jednoj višoj razini te pružiti vašem životu dublji osjećaj smisla i svrhe. Ova “molitva” će vam pružiti sve ono što vam je istinski potrebno u materijalnom i u nematerijalnom smislu i donijeti vam istinsko blagostanje bez obzira na okolnosti oko vas.

Ona se ne sastoji od ponavljanja naučenih riječi koje izgovarate po navici kako biste ostvarili nekakvu korist. To je molitva koja ne podrazumijeva nužno verbalni oblik govora, nego ju prije svega određuje i oblikuje stupanj zahvalnosti koji osjećate na životu. Pod time ne mislim na onu površinsku zahvalnost koja ovisi o tome da li vam se stvari trenutačno odvijaju onako kako biste vi to htjeli ili ne.

Tu se radi o jednom dubljem osjećaju zahvalnosti i temeljnom povjerenju prema životu. Ono se temelji na spoznaji da je život kao takav, sam po sebi, neprocjenjiv dar, i da ste vi sami proizašli iz tog života kao jedan njegov izraz i da ste neprekidno povezani s njim. To znači da kao svoje najveće bogatstvo prepoznajete dragocjenost toga što imate priliku na ovaj jedinstven način doživljavati, otkrivati i spoznavati sebe, što ste upravo ovdje, upravo sada i da vam je to samo po sebi dovoljno da budete istinski sretni.

Zahvalnost je temeljni preduvjet bilo kakve duhovnosti i svjesnog življenja. To je jedan djetinji odnos povjerenja između vas i života, u kojem znate da ste njegovo voljeno dijete i da će se život uvijek pobrinuti za vas i da nikada nećete biti napušteni.

To je spoznaja koja automatski prebacuje fokus vaše svijesti sa onoga što nemate na ono što imate.

Neka svaka vaša radnja bude svjesni čin zahvalnosti na životu. Od svega što radite učinite ritual kojemu pristupate s potpunom posvećenošću, pažnjom i prisutnošću. Pokušajte svaki trenutak doživjeti kao jedinstven i neponovljiv, kakav on uistinu i jest. Sve što je potrebno je da ga vi postanete svjesni kao takvog i poklonite mu najbolji dio sebe.

Uskoro ćete uvidjeti skrivenu ljepotu u svemu tome, koja neprestano teče ispod površine automatskog življenja i koja će u vama probuditi osjećaj svetosti i iskrenog divljenja koji će zauzvrat produbiti vaš osjećaj zahvalnosti i na taj način ćete zatvoriti krug zahvalnosti.

Živeći život na taj način, otkrit ćete dubok i trajan izvor radosti, gdje svaki čin predstavlja konstantni čin svjesne komunikacije vas sa Životom, sa Izvorom, sa vašim Višim ja. Stupit ćete u dodir sa svojom istinskom prirodom. U tome je tajna i smisao trajne molitve.

Ne propustite