Sok iz OVOG POVRĆA je najefikasniji lijek protiv visokog krvnog pritiska, dijabetesa, gastritisa i karcinoma: EVO KAKO GA KORISTITI!

Porodica i zdravlje
Sok iz OVOG POVRĆA je najefikasniji lijek protiv visokog krvnog pritiska, dijabetesa, gastritisa i karcinoma: EVO KAKO GA KORISTITI!
.

Svi smo konzumirali krompir, i nema sumnje u to. Krompir je povrće koje se jede širom svijeta i sve više ljudi se odlučuje da ga ubaci u svoju ishranu.

U naše vrijeme, kada je krompir na lošem glasu kao nezdrava namirnica, koje ne sadrže vitamine, moram stati u odbranu, jer to nije istina.

Niti jedno povrće nije toliko mnogostrano.

Zaboravljamo da je ova namirnica igrala važnu ulogu u povijesti. Puno puta spašavala je ljude od gladi tokom rata.

Sok od krompira i njegove koristi za zdravlje

Važna stvar u ovom trenutku je dati priliku ovakvim rješenjima, jer na kraju su one koje nam mogu spasiti život prirodne forme i bez ikakvih neželjenih efekata.

Krompir pomaže spriječiti rak

Zbog svojih antioksidativnih flavonoida i vitamina A, krompir pomaže da nas zaštiti od različitih vrsta karcinoma. Naročito, crveni krompir sadrži veće količine ovih, pa je najbolje da ih konzumirate u redovnom krompiru. Kvercetin je jedinjenje koje se nalazi u krompiru i pronađeno je da sprečava nastanak tumora i kancera. Vitamini A i C u krompiru mogu eliminisati rak.

Visok krvni pritisak

Mnogi faktori mogu pokrenuti hipertenziju, međutim, krompir može pomoći u rješavanju ovog problema. Sadržaj vlakana i vitamina C pomaže poboljšanju varenja, što pomaže u smanjenju pritiska u našim arterijama. Takođe, može se kontrolisati holesterol i stres s potrošnjom krompira.

Gastritis

Krompirova vlakna mogu pomoći u stimulaciji našeg digestivnog sistema, što dovodi do toga da naše tijelo bude manje sklono gastritisu. Sok od krompira može vam pomoći da efikasno riješite ovaj problem.

Dijabetes

Dobra dijeta je idealna kada imate dijabetes, a krompiri su odlični za dobru dijetu. Oni sadrže samo oko 80 kalorija, tako da ne stvaraju problem u ijtelu kad se radi o sagorijevanju kalorija. Njegovi vitamini pomažu ljudima koji boluju od bolesti zato što odbrane vaše tijelo.

Kako napraviti sok od krompira:

-Dobro operite krompir

-Isijeći na dijelove

-Pomoću sokovnika možete lakše dobiti tečnost od krompira

Upotreba:

Idealno je dvije kašike, međutim, ako je vaš problem ozbiljniji, možete piti pola čaše prije svakog obroka. Sok uvjek piti svježe napravljen, a radi poboljšanja ukusa možete ga pomiješati sa voćem i povrćem po izboru.

Ne propustite