Uradite OVO sa prstima i čuvajte tako nekoliko sekundi, razlog će vas potpuno oduševiti

Zanimljivosti
Uradite OVO sa prstima i čuvajte tako nekoliko sekundi, razlog će vas potpuno oduševiti
.

Radite ovo ujutro i poboljšat će vaš metabolizam i imuni sistem. Mudre ili posebni položaji prstiju su veoma važni u jogi. Mogu nam pomoći da se opustimo i odmorimo.

Ovdje ćemo vam navesti neke od njih:

 Mudra života

Savijte mali prst i psrtenjak, dodirnite vrhovima ova 2 prsta vrhom palca. Ovaj položaj će spriječiti umor, dati energiju tijelu, ojačati imuni sistem i pomoći kod problema sa očima.

Mudra znanja

Sjedite na turski način i postavite ruku na koljeno. Vrhom palca dodirnite vrh kažiprsta, a  ostala tri prsta ispravite. Pomoći će vam da se koncentrišete, riješite se nesanice i stresa.

Mudra Zemlje (mudra ozdravljenja)

Dodirnite vrh psrtenjaka sa vrhom palca. Pritisnite ta 2 prsta, a ostale ispravite. Regulist će ravnotežu elemenata Zemlje u vašem tijelu i poboljšat će probavu.

Savijte kažiprst prema dlanu  i pritisnite uz bazu palca. Ostala tri prsta ispružite. Pomoći će vam kod nadutosti i zatvora.

Mudra vode

Dodirnite vrh palca sa vrhom malog prsta, ali nemojte puno pritisnuti. Ostali prsti trebaju stojati ravno. Ovo uradite u sjedećem položaju sa prekriženim nogama. Ublažit ćete bolove.

Mudra vatre

Savijte prstenjak prema dlanu i pritisnite drugi članak prsta sa bazom palca. Ostale prste ispružite sa strane. Radite ovo ujutro i poboljšat će vaš metabolizam i imuni sistem.

Mundra praznine
Pritisnite prvi članak srednjeg prsta sa bazom palca. Pomoći će vam kod problema sa uhom, nosem, a i kod vrtoglavica.

Ne propustite