Evo kako se otkriva KANCER pregledom očiju: Koje sve SMRTONOSNE BOLESTI može da otkrije očni doktor

Porodica i zdravlje
Evo kako se otkriva KANCER pregledom očiju: Koje sve SMRTONOSNE BOLESTI može da otkrije očni doktor
.

Posmatranjem očnog nerva može da se otkrile multipla skleroza, a popucali krvni sudovi u predjelu iza oka ukazuju na visok krvni pritisak.

Istraživanja dokazuju da ljudi odlaze kod očnog doktora uglavnom da bi kontrolisali dioptriju, ali ne znaju da se baš pregledom oka mogu otkriti opasne bolesti.

Teška oboljenja poput kancera često ne daju jasne simptome, naročito na početku, ali pregledom oka mogu se ustanoviti različite promjene u tijelu. Stručnjaci ističu da je neophodno da najmanje na svake dvije godine odete kod oftamologa. Dijabetes može da dovede do sljepila i ako se ne liječi može biti smrtonosan, a očni doktor ga uglavnom prepoznaje po izraženim krvnim sudovima u centralnom dijelu mrežnjače.

Posmatranjem promjena na zjenici i boje očnog nerva očni doktor može da prepozna znakove koji ukazuju da se u mozgu razvija tumor, a ukoliko se promjene primijete odmah se daje uput za neurologa. Takođe, doktor može da primijeti bijeli krug oko rožnjače koji ukazuje na visok holesterol i kardiovaskularna oboljenja. Pregled oka može da otkrije razna oboljenja, a neka od njih mogu da budu i smrtonosna!

Ne propustite