Nova željeznička postaja u Jeruzalemu nosit će Trumpovo ime

Svijet
Nova željeznička postaja u Jeruzalemu nosit će Trumpovo ime
.

Izrael će dati ime Donalda Trumpa željezničkoj postaji koju namjerava izgraditi blizu Zida plača u Starom gradu u pripojenom istočnom Jeruzalemu, odlučio je ministar prometa.
 
Ministar Israel Katz odlučio je u utorak usvojiti preporuke odbora o produljenju do židovske četvrti Starog grada buduće brze linije između Tel Aviva i Jeruzalema i postaviti stanicu nekoliko desetaka metara od Zida plača, objavile su njegove službe u priopćenju.

Izraelsko ministarstvo prometa 
 
"Povijesna i hrabra Trumpova odluka o Jeruzalemu"
 
Postaja će se zvati "Donald John Trump", odlučio je ministar, "zbog povijesne i hrabre odluke da prizna Jeruzalem za glavni grad Izraela i njegova doprinosa jačanju statusa Jeruzalema kao glavnoga grada židovskog naroda i države Izrael.
 
Nova linija trebala bi spojiti dva najvažnija grada u zemlji za manje od pola sata 2018. Troškovi linije duge 56 kilometara koja će opsluživati grad Modiin i zračnu luku Ben Gourion procjenjuju se na 1,69 milijardi eura, po ministarstvu.
 
Trumpova odluka o priznavanju Jeruzalema za glavni grad Izraela izazvala je val osuda u cijelom svijetu jer se kosi s međunarodnim pravom i rezolucijama UN-a, prenosi hina.

Ne propustite