Kamenovan autobus GRAS-a, povrijeđena putnica (FOTO)

Crna hronika
Kamenovan autobus GRAS-a, povrijeđena putnica (FOTO)
.

Jedna osoba povrijeđena je u autobusu GRAS-a kada je sinoć oko 21:50 sati nepoznata osoba kamenovala autobus koji je saobraćao na liniji Željeznička stanica - Buća Potok, saopšteno je iz GRAS-a.

Naime, autobus se kretao ulicom Adema Buće kada je u blizini pretposljednje stanice kamenom razbijeno vjetrobransko staklo iza drugih vrata autobusa i povrijeđena putnica u predijelu glave (desna arkada).

Putnica je kolima hitne pomoći prevezena u KUM, a uviđaj na licu mjesta izvršili su pripadnici PU Novi Grad.

"Nažalost, ovakvi napadi nisu rijetkost, tako da smo slične situacije na ovoj liniji imali 16.i 17. decembra 2017. godine kada su na istoj lokaciji u večernjim satima od strane N.N. lica kamenovani autobusi pri čemu je lakše povrede zadobio jedan putnik, te nanesena materijalna šteta preduzeću. Ne možemo da ne izrazimo razočaranost u ovakvim situacijama jer najveću štetu trpe naši korisnici iz razloga što se dovodi u pitanje sigurnost putnika i odvijanje prevoza", saopćeno je iz GRAS-a.

Iz GRAS-a su uputili apel građanima za korektan odnos prema putnicima, službenim licima i vozilima GRAS-a kako bi našim građanima omogućili bezbjedan i neometan javni gradski prevoz.

Ne propustite